Κρούσμα σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Εξετάζονται φοιτητές και καθηγητές!

Κρούσμα σε Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Εξετάζονται φοιτητές και καθηγητές!

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Τμήματος, πρόκειται για επισκέπτη που μίλησε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ανησυχία στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κοροναϊού σε έναν από τους ομιλητές ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρουσία άνω των 150 ατόμων.


Όπως αναφέρει σε επείγουσα ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Τμήματος, Νίκος Διγγελίδης, πρόκειται για επισκέπτη, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη των Τρικάλων το Σάββατο και την Κυριακή, 7 και 8 Μαρτίου και μίλησε σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε στην Αθήνα ως κρούσμα κοροναϊού.

«Σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές προγραμματίζουμε άμεση απολύμανση των χώρων. Φαίνεται ότι τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα υγιεινής που έχουμε λάβει στο Τμήμα εδώ και 2 μήνες δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο από το να ακολουθήσουμε πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ.Διγγελίδης και πρόσθεσε: «Ας διατηρήσουμε τη λογική και την ψυχραιμία μας - θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία των φοιτητών μας, του προσωπικού, των επισκεπτών και θα ενημερώνουμε όποτε κρίνεται απαραίτητο».

Έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης, σε φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΦΑΑ που παραβρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να αποφευχθεί ή να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου αναφέρει το trikalavoice.

Η ανακοίνωση του προέδρου της Πανεπιστημιακής Σχολής των Τρικάλων:

"Οι χώροι του Τμήματος από σήμερα (12.03.2020) το απόγευμα, για προληπτικούς λόγους, είναι κλειστοί.

Ο λόγος αφορά επισκέπτη ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση στα Τρίκαλα και επιβεβαιώθηκε σήμερα (12.03.2020) στην Αθήνα ως κρούσμα κορονοϊού.

Πρόκειται για άτομο το οποίο βρέθηκε στην πόλη των Τρικάλων και έλαβε μέρος σε επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έγινε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΦΑΑ το Σάββατο και Κυριακή 7 & 8 Μαρτίου 2020.

Σε συνεργασία με τις Πρυτανικές αρχές ενημερώνουμε όσους χρειάζεται και προγραμματίζουμε άμεση απολύμανση των χώρων.

Φαίνεται ότι τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα υγιεινής που έχουμε λάβει στο Τμήμα εδώ και 2 μήνες δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο από το να ακολουθήσουμε πιστά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. 

Ας διατηρήσουμε τη λογική και την ψυχραιμία μας – θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία των φοιτητών μας, του προσωπικού, των επισκεπτών και θα ενημερώνουμε όποτε κρίνεται απαραίτητο”.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr