Απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες οι έκτακτοι καθηγητές του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας

Απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες οι έκτακτοι καθηγητές του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας

Να απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους και αξιοπρεπείς συμβάσεις εργασίας, αποφάσισε ο Σύλλογος εκτάκτων εκπαιδευτικών του πρ. ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη γενική του συνέλευση που έγινε στις 28 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, 15 μήνες μετά, οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας παραμένουν απλήρωτοι, έρμαια ενός συνεχιζόμενου εμπαιγμού από όλες τις κατευθύνσεις των υπευθύνων.


«Παρά το γεγονός των κινητοποιήσεων κατά το προηγούμενο διάστημα οι οποίες λοιδορήθηκαν από τη νέα Διοίκηση του πρώην Τ.Ε.Ι., παρά το γεγονός της δικαστικής προσφυγής του Συλλόγου Εκτάκτων για τις ασυμφωνίες μεταξύ προκήρυξης και σύμβασης, η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εξακολουθεί να αδιαφορεί, αλλά και να υποτιμά όπου σταθεί και όπου βρεθεί, το έργο και τις απαιτήσεις των εργαζομένων συναδέλφων.

« Την ίδια ώρα και παρά τη σαφή οφειλή τόσο των δεδουλευμένων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2018(!) όσο και των αντίστοιχων μηνών του 2019 και της αποζημίωσης αδείας, οι Πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος αντί να βρούνε λύση στο μείζον αυτό ζήτημα, εξαπολύουν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς υποτιμούν και υποβαθμίζουν το πρόβλημα και το ανάγουν σε ευθύνη άλλων φορέων και Ιδρυμάτων για τη διάλυση και «συγχώνευση» των οποίων έβαλαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή και το Υπουργείο Παιδείας, εμπαίζει τον κλάδο καθώς παρά το γεγονός της υποβολής υπομνήματος με τον πιο επίσημο τρόπο από το Σύλλογό μας καθώς και τις συνεχείς οχλήσεις, εδώ και αρκετούς μήνες δείχνει επίσης να αδιαφορεί επικαλούμενο αδυναμία προώθησης του αιτήματος από το ένα γραφείο στο άλλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του πρώην ΤΕΙ κατηγορούν την Διοίκηση του Πανεπιστημίου, που εξαπολύει υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς απέναντι σε όποιο συνάδελφο το κάνει αλλά και στο σύνολο του κλάδου συνολικά με πολύ μεγάλη ευκολία. «Με την ίδια ακριβώς ευκολία με την οποία έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό στην καθαριότητα στο Βόλο, απέναντι στην προσπάθεια των εργαζομένων του κλάδου να μη χάσουν τη δουλειά τους», αναφέρουν.

Καταλήγοντας οι εκπαιδευτικοί του πρώην ΤΕΙ ζητούν άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων που οφείλονται σε όλους, ακόμη και αν δεν έχουν σχέση εργασίας πλέον με το (όποιο) Ίδρυμα τους τελευταίος 15 μήνες, συμβάσεις αξιοπρέπειας και όχι φτώχειας με πλήρες ωράριο και κανείς εκπαιδευτικός να μη χάσει τη δουλειά του λόγω της συγχώνευσης- κατάργησης του πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr