Υπογράφηκε η συμφωνία για την υλοποίηση του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Υπογράφηκε η συμφωνία για την υλοποίηση του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σε μια σεμνή τελετή, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου των Ινστιτούτων Κομφούκιος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης υπέγραψε με την Πρόεδρο του Central University of Finance and Economics Καθηγήτρια WANG, Yaoqi και τον Αντιπρόεδρο Καθηγητή LI, Tao μια ιδιαίτερη σημαντική συμφωνία για την υλοποίηση του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Tο σύμφωνο ίδρυσης του Ινστιτούτου Κομφουκιος, είχε υπογραφεί τον προηγούμενο μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήση Μαμούρη και την πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα κυρίας Zhang Qiyue παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κίνας κ. Xi Zinping.


Το Ινστιτούτο Κομφουκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε μετά απο διετή προσπάθεια, σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics του Πεκίνου.

Το ινστιτούτο «Κομφούκιος» σε συνεργασία με το Central University of Finance and Economics θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις του Π.Θ. μαθήματα κινεζικής γλώσσας, θα υλοποιεί προγράμματα ανταλλαγών και επισκέψεων φοιτητών και καθηγητών και θα διοργανώνει δράσεις διαπολιτισμικής συνεργασίας. Ταυτόχρονα, θα λειτουργεί και ως κέντρο διαμεσολάβησης ανάμεσα σε ελληνικές και κινεζικές επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασία.

Το Ινστιτούτο Κομφουκιος θα ενισχύσει τις Ακαδημαϊκές, Πολιτιστικές και Ερευνητικές συνεργασίες με την Κίνα, καθώς και με όλο το διεθνές Δίκτυο των 500 Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων που διαθέτουν Ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr