Φ.Σ. Εστιών: Εκτός φοιτητικής εστίας 100 σπουδαστές από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας

Φ.Σ. Εστιών: Εκτός φοιτητικής εστίας 100 σπουδαστές από το πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σε καταγγελτική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Φοιτητών των Εστιών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας) καταδικάζει την απόφαση να μείνουν εκτός της φοιτητικής εστίας 100 φοιτητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητών:


«Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου η εφορία της φοιτητικής μέριμνας προσπάθησε να συνεδριάσει για να αποφασίσει ποιοι από μας θα πεταχτούν εκτός εστίας με το πρόσχημα ότι «δεν αρκούν τα δωμάτια».

Από τους 460 αιτούντες, οι 100 περίπου δεν θα πάρουν δωμάτιο, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία πληροί όλα τα κριτήρια που βάζει ακόμα και αυτός ο απαράδεκτος κανονισμός. Επιπλέον 100 πρωτοετείς υπολογίζεται ότι θα μείνουν εκτός εστίας από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά λόγω έλλειψης δωματίων! Ήταν τέτοια η αγωνία τους να πετάξουν έξω τους φοιτητές που με λυσσαλέο τρόπο προσπάθησαν να βγάλουν έξω από την συνεδρίαση τον εκπρόσωπο του συλλόγου μας για να αποφασίσουν ανενόχλητοι, πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο σύλλογος μας με δυναμική παρέμβαση απαίτησε:

  1. Την παρουσία του εκπροσώπου του συλλόγου μας για να μην παίρνονται αποφάσεις εν κρυπτώ.
  2. Την αναβολή της συνεδρίασης για την επόμενη Δευτέρα 1/7 έτσι ώστε στη συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Παρασκευή 28/6 να δοθούν απαντήσεις για το μεγάλο στεγαστικό πρόβλημα και να εγκριθεί έκτακτο κονδύλι για τη δωρεάν στέγαση όσων έχουν ανάγκη.

Παρόλα αυτά η εφορία της φοιτητικής μέριμνας συνεδρίασε σήμερα δίχως να μας ενημερώσει σε ποία αίθουσα θα συνεδρίαζε , ανενόχλητη και στα κρυφά δίχως την παρουσία κάποιων  εκπροσώπων των φοιτητών αποφάσισαν ποιοί θα πεταχτούν εκτός εστίας . Εμείς τους καταγγέλλουμε αυτήν την απαράδεκτη πράξη τους  και  Καλούμε όλους τους εστιακούς και τους υπόλοιπος φοιτητές με τη μαζική μας παρουσία στη συνεδρίαση της Συγκλήτου την Παρασκευή στις 9πμ στο Βόλο να αποτρέψουμε το ξεσπίτωμα 100 συναδέλφων μας και να διεκδικήσουμε:

  • Να υπενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους φοιτητές έκαναν αίτηση και δεν αρκούν οι κλίνες στις εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι των 150 και 400 ευρώ που πληρώνει κάθε εστιακός το Σεπτέμβρη για να πάρει δωμάτιο στην εστία της Λάρισας και για να «συγκατοικεί» με τις κατσαρίδες.
  • Να καταργηθεί ο απαράδεκτος και αντιδραστικός κανονισμός που, ανάμεσα στα άλλα, απαγορεύει στους εστιακούς να έχουν ακόμα και ανεμιστήρα στο δωμάτιο ενώ η θερμοκρασία αγγίζει τους 40ºC !!!

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και αναγκαίος! Έχει απέναντί του την πολιτική όλων των κυβερνήσεων αλλά και της ΕΕ που θεωρούν τους εστιακούς «πελάτες» και της ανάγκες μας «κόστος». Είναι πρόσφατη η δήλωση  του κυρίου υπουργού Γαβρόγλου που πρότεινε την επιβολή ενοικίου σε όλες της εστίες και άνοιξε την όρεξη στην επόμενη κυβέρνηση να σαρώσει κάθε φοιτητική μέριμνα.

Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Όλοι οι φοιτητές στον αγώνα!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr