Η Προσφυγική Κρίση μέσα από την Τέχνη από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

SynArt: Η Προσφυγική Κρίση μέσα από την Τέχνη

iGEM Thessaly: Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδήλωση, στην οποία μας ενημερώνουν για την προσφυγική κρίση υπό το πρίσμα της τέχνης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, οι φοιτητές της ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας iGEM Thessaly, στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων που συνδυάζουν την επιστήμη με την τέχνη, “SynArt”, διοργανώνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου την εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών: “Η Προσφυγική Κρίση μέσα από την Τέχνη ”.


Ένα πρόβλημα με παγκόσμιες διαστάσεις, που μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία είναι η εξαναγκασμένη μετακίνηση μεγάλων πληθυσμών, λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης (πόλεμος, σεξουαλική κακοποίηση, ανισότητα) που επικρατεί για χρόνια στις χώρες καταγωγής τους. Από τις αρχές του 2015 σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν περάσει από τις ακτές της Τουρκίας, προερχόμενοι κυρίως από χώρες της Δυτικής Ασίας, σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά, αναζητώντας καταφύγιο στη Βόρεια Ευρώπη.

Εμπνεόμενη από το φαινόμενο αυτό, η ομάδα iGEM Thessaly σας προσκαλεί την Παρασκευή 14 Μαΐου, στο Μύλου του Παπά, τη δεύτερη κατά σειρά «SynArt» εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αλλά και συζήτηση πάνω στο θέμα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση με φωτογραφίες από Μυτιλήνη, Ειδομένη, Ρόκα και Κουτσόχερο του φωτορεπόρτερ Δημήτρη Κυριακόπουλου. Θα δοθούν ομιλίες από τη Βουλγαρίδου Δέσποινα, ειδική συνεργάτιδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τον Καρακουλάκη Θεοδωρή, Area Manager Central Greece του Danish Refugee Council, καθώς και παρουσίαση της ερευνητικής πρότασης της ομάδας. Στον προαύλιο χώρο του Μύλου θα παρουσιαστεί θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Η πατρίς λυπάται πολύ». 

Ο εκθεσιακός χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 7 μ.μ., ενώ οι ομιλίες θα ξεκινήσουν στο δεύτερο όροφο του κτηρίου στις 8 μ.μ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr