Παράσταση διαμαρτυρίας τη Μ. Δευτέρα από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παράσταση διαμαρτυρίας τη Μ. Δευτέρα από τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στα κρυφά το νομοσχέδιο για την Παιδεία φέρνοντάς το προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη Μεγάλη Δευτέρα. Επίσης δηλώνει πως θα συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:


«Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ξεμπροστιάζεται καθώς από την μία προσπαθεί να υποστηρίξει πώς είναι θετικές οι αλλαγές που θα φέρει αυτό το νομοσχέδιο και από την άλλη θέλει να το περάσει στα κρυφά, με κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια για τις διακοπές του Πάσχα.

Αγνοεί επιδεικτικά το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, γονείς) που αγωνίζονται να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

Το πολυνομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης έρχεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων να αλώσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά. Μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο. Ένα νομοσχέδιο που φέρνει ακόμη πιο πολλά φροντιστήρια στη ζωή των μαθητών, επομένως πιο πολλά έξοδα για την εργατική, λαϊκή οικογένεια, ακόμη και για να πάρει ο μαθητής απολυτήριο λυκείου. Σαρώνει τα μορφωτικά, επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα κάθε φοιτητή με τη σφραγίδα της ΕΕ αφού εξισώνει τα πτυχία των πανεπιστημίων με αυτά ιδιωτικών κολεγίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν την ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 16 με την εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τριετείς τίτλους σπουδών που προσφέρουν διάφορα ιδιωτικά κολέγια, τη συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, την επέκταση των διδάκτρων κλπ.

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας τη

Μ. Δευτέρα 22 Απρίλη στις 11.00 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου

Η υπόθεση της Παιδείας δεν αφορά μόνο τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr