Οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ αναμένουν απόφαση του Παν. Θεσσαλίας για να αποφασίσουν αν θέλουν πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου

Οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ αναμένουν απόφαση του Παν. Θεσσαλίας για να αποφασίσουν αν θέλουν πτυχίο ΤΕΙ ή Πανεπιστημίου

«Πολύ μεγάλος αριθμός φοιτητών δεν γνωρίζει αν θέλει να πάρει το πτυχίο του τον Ιούνιο καθώς έχει τελειώσει με τις υποχρεώσεις του ως φοιτητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά περιμένει την απόφαση του πανεπιστημίου ώστε να αποφασίσει αν θα συνεχίσει στο πανεπιστήμιο ή οχι.

Με το να δοθεί η απάντηση τον Ιούνιο αρκετοί από εμάς θα χάσουμε την ορκωμοσία μας και ότι συνεπάγεται μαζί με αυτό (ευκαιρίες για δουλειές, στρατιωτική θητεία κλπ) μέχρι την επόμενη του Χειμώνα σε περίπτωση που η απόφαση δεν μας δίνει το κίνητρο στο να συνεχίσουμε για πανεπιστήμιο αλλά να αρκεστούμε στο πτυχίο του ΤΕΙ.»


Τα παραπάνω τονίζει η φοιτητική παράταξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αίτημα που απέστειλε στον Πρύτανη και στα διοικητικά συμβούλια του Ιδρύματος.

Αναλυτικά οι φοιτητές αιτούνται:

"Με τις μέρες να κυλούν σε δύσκολες οικονομικές περιόδους και χωρίς να υπάρχει καμία ξεκάθαρη απάντηση ούτε από καθηγητές, ούτε από γραμματείες, ούτε από τα συμβούλια αλλά και γενικότερα από κανέναν επίσημο αρμόδιο φορέα προς όλους τους φοιτητές του ιδρύματος για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την συνέχεια και την ένταξη μας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα θέλαμε να πιέσουμε όλους τους καθηγητές, τα συμβούλια και ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους φορείς να βγάλουν απόφαση προτού φτάσει η ώρα για τα χαρτιά και τις διαδικασίες της ορκωμοσίας του Ιουνίου και όχι έως ότου έχει δοθεί περιθώριο από την εγκύκλιο και το υπουργείο! 

Πολύ μεγάλος αριθμός φοιτητών δεν γνωρίζει αν θέλει να πάρει το πτυχίο του τον Ιούνιο καθώς έχει τελειώσει με τις υποχρεώσεις του ως φοιτητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά περιμένει την απόφαση του πανεπιστημίου ώστε να αποφασίσει αν θα συνεχίσει στο πανεπιστήμιο ή οχι. Με το να δοθεί η απάντηση τον Ιούνιο αρκετοί από εμάς θα χάσουμε την ορκωμοσία μας και ότι συνεπάγεται μαζί με αυτό (ευκαιρίες για δουλειές, στρατιωτική θητεία κλπ) μέχρι την επόμενη του Χειμώνα σε περίπτωση που η απόφαση δεν μας δίνει το κίνητρο στο να συνεχίσουμε για πανεπιστήμιο αλλά να αρκεστούμε στο πτυχίο του ΤΕΙ.

Τα ερωτήματα μας πρέπει να απαντηθούν ΑΜΕΣΑ πριν χάσουμε άδικα την ορκωμοσία μας του καλοκαιριού. Πρέπει να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα: 

1) Πόσα μαθήματα θα χρειαστούν επιπλέον (ανά τμήμα και ανά σχολή)

2) Ποιά μαθήματα θα είναι αυτά; (ανά τμήμα και ανά σχολή)

3) Πόσα εξάμηνα θα χρειαστούν (ανά τμήμα και ανά σχολή)

4) Από πότε θα ξεκινήσει αν θελήσουμε να συνεχίσουμε η φοίτηση μας στο πανεπιστήμιο; (ανά τμήμα και ανά σχολή) 

Σας παρακαλούμε πάρα πολύ μην αγνοήσετε αυτό το αίτημα μας!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr