Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απέκτησε τη δική του ραδιοφωνική φωνή

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απέκτησε τη δική του ραδιοφωνική φωνή

Τη δική του ραδιοφωνική φωνή έχει αποκτήσει από το 2013 το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα από μια ομάδα φοιτητών, τη «yUTH-Radio» που αναδεικνύει διάφορα θέματα του Πανεπιστημίου και της κοινωνίας. Οι παραγωγοί ανέρχονται στους 120, ενώ καθημερινά πολλές δεκάδες είναι οι φοιτητές από όλες τις πόλεις του ιδρύματος που ακούν τις εκπομπές με μουσικό και ποικίλο άλλο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τα πρακτικά απόφασης του Φοιτητικού Συλλόγου τον Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον Φεβρουάριο του 2013, δημιουργείται ομάδα με την επωνυμία «yUTH-Radio» που ασχολείται με τον σχεδιασμό, ανάπτυξη, διαχείριση, λειτουργία, και συντήρηση του Φοιτητικού Ιντερνετικού Ραδιοφώνου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας yUTH-Radio (yuth-radio.com) καθώς και παράλληλων διαδικτυακών και μη δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε φοιτητές, μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας αλλά και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο με στόχο την ενημέρωση, ψυχαγωγία, και την γενικότερη επικοινωνία μεταξύ τους.Πρόκειται ουσιαστικά για μια αφιλοκερδή, μη εμπορική και εθελοντική κίνηση των φοιτητών του. 


Η Ομάδα yUTH-Radio αποτέλεσε μια πρωτοβουλία φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γαβαλά Μηνά, Δημοπούλου Ελένη, Καφαρίδη Γεώργιο, Κούκουρα Σοφία, Ροκάς Θεοχάρης, Σεντελέ Αθανάσιο, Τσιτσιπλάμη Αθανάσιο, Τσορτανίδου Χρυσάνθη, Τσούκα Νικολίνα και Χωραφά Πολύβιο.

Στόχος ήταν να δοθεί βήμα για την έκφραση των φοιτητών στο διαδίκτυο και την προαγωγή των ενδιαφερόντων τους, με γνώμονα την αγάπη τους για την μουσική και το ραδιόφωνο. Αρχικά, αποτελούσε πλεονέκτημα των φοιτητών της Χωροταξίας, ενώ όσο κέρδιζε απήχηση το Σεπτέμβρη του 2015 ανοίχτηκε σε όλους τους φοιτητές του Βόλου, ενώ η περίοδος 2017-2018 αποτελεί κομβικό σημείο.  

Πλησιάζοντας στα 5 έτη λειτουργίας του στον Βόλο, γυρνάει μια δυναμικά σελίδα στην πορεία του. Ανανεώνοντας την σελίδα του, δίνει πλέον την δυνατότητα και σε φοιτητές των τμημάτων στις υπόλοιπες πόλεις του ΠΘ να πραγματοποιήσουν εκπομπές. Παράλληλα, δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να εκφράσουν τις απόψεις τους και να εκφραστούν μέσω του Τομέα Αρθρογραφίας που διαθέτει. Μακροπρόθεσμος στόχος, είναι η εκπομπή στα FM σε ολόκληρη την Θεσσαλία.

Συμμετέχει στο Πανελλαδικό Δίκτυο Πανεπιστημιακής & Φοιτητικής Ραδιοφωνίας και αποτελεί επίσημα πλέον τον web radio σταθμό του Πανεπιστημίου, ενώ τον Οκτώβρη του 2018 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Μαραθώνιο Φοιτητικών Ραδιοφώνων (βλεπ. http://yuth-radio.com/events-news/).

Από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η απουσία αποκλειστικού  χώρου, καθώς συστεγαζόμαστε στον ΦΣ Χωροταξίας με τα όσα προβλήματα που απορρέουν από αυτό, ώστε να μπορέσει ο σταθμός να αναπτύξει όλο το δυναμικό εξοπλισμό του, ο οποίος υπάρχει αλλά δεν μπορεί να στηθεί λόγω του χώρου. Το παρόν ζήτημα έχει τεθεί προς τις πρυτανικές αρχές από το 2015 χωρίς να έχει βρεθεί ουσιαστική λύση. Επίσης, δεν χαίρει της πλήρης στηρίξεως και όσα βήματα γίνονται  προς την πλήρη λειτουργία του γίνονται με αργά βήματα και μεμονωμένα σε κρίσιμες στιγμές/ανάγκες του σταθμού.  

Θα επιθυμούσαμε στον μέλλον να υπάρχει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα τόσο στην πανεπιστημιακή όσο και στην τοπική κοινότητα της Θεσσαλίας και να αποτελέσει μια ισχυρότερη ομάδα του πανεπιστημίου.

Ευχαριστήριο και ενημέρωση από την Ομάδα yUTH-Radio, web Radio Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Oμάδα του web radio Πανεπιστημίου Θεσσαλίας yUTH-Radio θα ήθελε να ενημερώσει μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr για τις δράσεις της και να ευχαριστήσει τους χορηγούς της γι'αυτές, στα πλαίσια της εκδήλωσης που έλαβε χώρα τον Μάιο.

Ολοκληρώνοντας το έτος 2018, η Oμάδα του web radio Πανεπιστημίου Θεσσαλίας yUTH-Radio, ολοκλήρωσε και τις δράσεις της για τους σκοπούς του πάρτυ “Shot yUTH Down” που διοργανώθηκε στις 4 Μάιου 2018 στην Πολυτεχνική Σχολή.

Ειδικότερα, όπως είχε αναφερθεί από την Ομάδα, τμήμα των εσόδων θα πήγαινε στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ωστόσο, η Ομάδα διεύρυνε τις δράσεις της και τμήμα των εσόδων διατέθηκε πέραν του Ορφανοτροφείου, και στο Στέκι Μεταναστών, καθώς και στην Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου.

Κλείνοντας, η Ομάδα θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κόσμο που στήριξε την εκδήλωση και συνέβαλε στην επίτευξη του στόχου μας, αλλά και τους χορηγούς που συνέδραμαν για την επίτευξη αυτού. Αναλυτικότερα οι επιχειρήσεις που θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε είναι: Dots & Lines Art Tattoo Studio (Γ. Καρτάλη 90), VALENTINOS Jeanpool (Δημητριάδος 191), Κουρείο Βασίλης (Τ.Οκονομάκη 51Δ), Λόγω Γεύσεως Ταχυφαγείο (Μαιάνδρου 57), Πανελλήνιο Ζαχαροπλαστείο (Δημητριάδος 122), LabArt Μουσική σκηνή (Συγκρότημα Τσαλαπάτα), τα Φιλαράκια Μεζεδοπωλείο (Αντωνοπούλου 96), Μπαχάρικο Ψητοπωλείο (Δημητριάδος 186), Νοστιμιά Ταχυφαγείο (Κροκίου 4),  Φιλόσογλου Αρτοποιείο (Πολυμέρη 7), Σπιτική Μπουκιά  (Γαμβέτα 4), CopyMania Φωτοαντιγραφικό κεντρο(Γρ. Λαμπράκη 33), Fighters Γυμναστήριο(Λαχανά 42), GymWay Γυμναστήριο(Μακρυνίτσης 50), Manolo Group (Αναλήψεως 282), Piazza Espression(Δημητριάδος 172), Γκάζι Κοσμική Ταβέρνα (Παγασών 23) και τον χορηγό επικοινωνίας PowerFM 102.2. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr