Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το «ΝΕΟ» Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το «ΝΕΟ» Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την Δευτέρα 28/1/2019 ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ζήσης Μαμούρης, το Πρυτανικό Συμβούλιο, καθώς και διευθυντές και προϊστάμενοι των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του ιδρύματος πραγματοποίησαν μια πρώτη συνάντηση εργασίας με τα μέλη ΔΕΠ, το λοιπό διδακτικό/εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Στην συνάντηση ο Πρύτανης δήλωσε ότι η συνένωση των δύο ιδρυμάτων αποτελεί μια ιστορική στιγμή στην εξέλιξη της δημόσιας τριτοβάθμιας στην Κεντρική Ελλάδα. Η διαδικασία υλοποίησης αυτού του σημαντικού εγχειρήματος θα αποτελέσει μια μαραθώνια συλλογική προσπάθεια όλου του προσωπικού και των στελεχών των ιδρυμάτων που εμπλέκονται. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της νέας αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου απαιτεί μια επένδυση πόρων, εργασίας και προσδοκιών για το μέλλον των περιφερειών και της χώρας με την έννοια ότι οι εξελίξεις θα επηρεάσουν τη ζωή, την εκπαίδευση και την σταδιοδρομία των παιδιών που σήμερα είναι σε μικρή ηλικία ή που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί. 


Η συνένωση των υπαρχόντων ιδρυμάτων έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός άριστου πανεπιστημιακού ιδρύματος μεγάλου μεγέθους που θα παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους νέους ανθρώπους της περιφέρειας και της χώρας και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και την παραγωγή της γνώσης και της καινοτομίας.  

Στη συνέχεια ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας περιέγραψε τα στάδια υλοποίησης του εγχειρήματος που περιλαμβάνουν ακροθιγώς τα ακόλουθα:

1. Διασφάλιση της ομαλής διεκπεραίωσης όλων των μισθοδοτικών διαδικασιών για το σύνολο του προσωπικού του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

2. Διαδικασίες μετάβασης του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού στα Γενικά Τμήματα και διασφάλιση της ομαλής συνέχισης όλων των διοικητικών ενεργειών στο εσωτερικό αυτών των τμημάτων (εκλεκτορικά κτλ).

3. Άμεσες ενέργειες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης και διασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σπουδών πρώτου κύκλου των πρώην τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

4. Ορισμός προσωρινών γενικών συνελεύσεων νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος καθώς και τριμελών επιτροπών προγραμμάτων σπουδών.

5. Διασφάλιση της εργασιακής και υπαλληλικής ασφάλειας του διοικητικού προσωπικού του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα και με τις κείμενες διατάξεις που αφορούν την ένταξη του προσωπικού. Όλες οι διοικητικές εργασίες που επιτελούνται σήμερα στη Λαμία θα συνεχίσουν κανονικά διασφαλίζοντας την ομαλή παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους φοιτητές/τριες του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

6. Στη Λαμία θα λειτουργήσει άμεσα στελεχωμένο Γραφείο Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ώστε να διασφαλισθεί η απαραίτητη όσμωση και αποτελεσματική διοίκηση του νέου αναπτυγμένου συγκροτήματος του ιδρύματος.

Επισημάνθηκε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο και προκλητικό και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί δέσμευση των Πρυτανικών Αρχών και των συλλογικών οργάνων του όλου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ότι θα καταβληθούν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε ενός εξαμήνου όλες οι εκπαιδευτικές, ερευνητικές και διοικητικές δράσεις του ιδρύματος να επιτελούνται ομαλά, αποδοτικά και ενιαία.

Ακολούθησε συζήτηση με μέλη ΔΕΠ και προσωπικό του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας για επιμέρους θέματα που αφορούν τη διαδικασία υλοποίησης της συγχώνευσης.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr