Οι φοιτητές ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά του νέου νομοσχεδίου

Οι φοιτητές ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά του νέου νομοσχεδίου

Μαζική, με παλμό και αποφασιστικότητα ήταν σήμερα η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν φοιτητές της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο, όπως τονίζουν, εξισώνει το πανεπιστημιακό πτυχίο με μία απλή βεβαίωση σεμιναρίων.

Με πλακάτ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο , με αίτημα την μη υποβάθμιση ή κατάργηση του πτυχίου εκατοντάδες φοιτητές της ΣΕΦΑΑ ξεκίνησαν από τη Σχολή τους, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων και από εκεί με πορεία στο κέντρο της πόλης επιχείρησαν να κοινοποιήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το νέο νομοσχέδιο.


Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν στην ΕΡΤ, οι φοιτητές, οι καθηγητές και ο Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Παπαϊωάννου το νέο νομοσχέδιο εξισώνει ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα τους φοιτητές του Πανεπιστημίου με αποφοίτους ιδιωτικών σχολών, ΙΕΚ, ή ακόμη και κατόχους σεμιναρίων. «Το νομοσχέδιο – επεσήμαναν – είναι σαν να καταργεί τη ΣΕΦΑΑ ως πανεπιστημιακό τμήμα, διότι δίνει ίσα δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος σε εκπαιδευτικές που βγαίνουν από σεμινάρια 6 Σαββατοκύριακων ή από ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΕΚ, χωρίς επιστημονική γνώση και κατάρτιση να ασχοληθούν με το αντικείμενο».

Το νομοσχέδιο είναι υπό διαβούλευση, η οποία λήγει την Δευτέρα (διαρκεί δηλαδή μία εβδομάδα) και αυτό που ζητά σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα είναι η απόσυρσή του από το υπουργείο και ο ουσιαστικός διάλογος με την Ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr