Κατατίθεται στη βουλή το Νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Κατατίθεται στη βουλή το Νομοσχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Στην τελική ευθεία μπαίνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα προκύψει μέσα από τη συνένωση του Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το νομοσχέδιο επέστρεψε στο υπουργείο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το αργότερο αύριο Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


Οι διαδικασίες ψήφισης όπως φαίνεται θα ολοκληρωθούν μέσα στον Δεκέμβριο και αυτό σημαίνει ότι ο νέος χρόνος θα βρει τις πρυτανικές αρχές να εργάζονται πυρετωδώς για να προχωρήσουν στην εφαρμογή του νομοσχεδίου προκειμένου από το νέο ακαδημαϊκό έτος να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Την ίδια ώρα, στη Λαμία βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φορέων της περιοχής μας στον χώρο του ΤΕΙ. Ζητούν την απόσυρση του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου που αφήνει την Φθιώτιδα χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η απόφαση για την διαμαρτυρία σύμφωνα με το "lamianow" ανακοινώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας όπου ζητήθηκε από πολίτες και φορείς μαζική συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση.

Όπως αναφέρουν: "Μπορεί να αλλάξει κάτι μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα; Είναι ευχή και ελπίδα όλων μας να αποσυρθεί το σχέδιο που απαξιώνει την πόλη και την περιοχή μας.  Μήπως όμως αργήσαμε πολύ να ξεσηκωθούμε;".

Το Νομοσχέδιο για το ΤΕΙ Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας, Παν. Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ & Γεωπονικό όπως κατατέθηκε στη Ν.Ε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr