Η Ιατρική σχολή Λάρισας διεκδικεί αυτονομία

Η Ιατρική σχολή Λάρισας διεκδικεί αυτονομία

Κάθετα αντίθετη στον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη διαμόρφωση του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι η Ιατρική σχολή Λάρισας, όπως διαφάνηκε από τη τρίωρη δραματική συνεδρίαση του τμήματος που απέρριψε ομόφωνα το σχέδιο νόμου Γαβρόγλου.

Το τμήμα επιμένει στη δημιουργία μονοτμηματικής Ιατρικής Σχολής, ενώ την ίδια ώρα η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της συνέλευσης εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένη από την αντιμετώπιση του τμήματος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Και αυτό γιατί από το κείμενο του σχεδίου νόμου λείπει οποιαδήποτε αναφορά στην ίδρυση Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα, παρά τις διαδοχικές δεσμεύσεις του ίδιου του υπουργού κ. Γαβρόγλου.


Από την πλευρά της η Σχολή Επιστημών Υγείας χωρίς να απορρίπτει επί της αρχής το σχέδιο νόμου δηλώνει αντίθετη στην πολυδιάσπαση της Σχολής Επιστημών Υγείας και καταθέτει προτάσεις για τη βελτίωση της χωροταξικής κατανομής υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Δημόσιας Υγείας στη Λάρισα. Στη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης η συνέλευση κατέληξε ότι το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου δεν αποτελεί προϊόν ακαδημαϊκής προσέγγισης και επαρκούς διαβούλευσης όλων των εμπλεκομένων επισημαίνοντας ότι αγνοήθηκε το τμήμα της Ιατρικής- που είναι το μεγαλύτερο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας αφού εκπροσωπεί το 25% του συνόλου των μελών ΔΕΠ- από την ομάδα εργασίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αναφορικ΄με την τελική πρόταση του υπ. Παιδείας που τίθεται σε διαβούλευση, η Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να απορρίψει το σχέδιο Νόμου Γαβρόγλου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν οικονομοτεχνικές μελέτες, αναλυτικός προϋπολογισμός και εν γένει ικανοποιητικός σχεδιασμός από την πολιτεία για την ανσωμάτωσή τους στην υπάρχουσα δομή καθώς και επαγγελματική κατοχύρωση.

Η Κοσμητεία της Σχολής από την πλευρά στο ίδιο μήκος κύματος διαφωνεί και με τη χωροθέτηση του τμήματος Φυσικοθεραπείας στη Λαμία, προτείνοντας εναλακτικά τη Λάρισα όπου η έδρα της Ιατρικής, ή τα Τρίκαλ όπου η έδρα του ΤΕΦΑΑ, ενώ διαφωνεί και με τη χωροθέτηση του τμήματος Δημόσιας Υγείας στην Καρδίτσα αναφέρει η Θεσσαλία Τηλεόραση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr