Η βράβευση αριστούχου φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ένα μάθημα ζωής για όλους μας!

Η βράβευση αριστούχου φοιτητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι ένα μάθημα ζωής για όλους μας!

Ένα ολόκληρο αμφιθέατρο, φοιτητές, συγγενείς, φίλοι και καθηγητές, σηκώθηκε όρθιο και προσέφερε παρατεταμένο χειροκρότημα στον Νείλο Ψαθά, αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έλαβε χθες το πτυχίο του.

Ο 27χρονος Λαρισαίος με εκ γενετής τετραπληγία, κατάφερε όχι μόνο να ολοκληρώσει τις σπουδές του και να πάρει το πτυχίο του, αλλά να βραβευτεί ως ο αριστούχος του τμήματός του.


Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην ορκωμοσία των αποφοίτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, χθες το πρωί, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Χωροταξίας της Πολυτεχνικής Σχολής. Ο 27χρονος νέος έδωσε μαθήματα ζωής και ενέπνευσε σε όλους πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή.

Πάνω στο αναπηρικό του αμαξίδιο, με τους φύλακες-αγγέλους του στο προσκέφαλό του, τη μητέρα του που του κρατούσε το μικρόφωνο και τον πατέρα του που του κρατούσε το χαρτί με τον όρκο, ο Νείλος Ψαθάς εκφώνησε τον όρκο της αποφοίτησής ως ο αριστούχος του τμήματός του. Το αμφιθέατρο σείστηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα, τόσο όταν του απονεμήθηκε το πτυχίο του, όσο και όταν ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θανάσης Λουκάς, τον βράβευσε ως πρωτεύσαντα απόφοιτο, με βαθμολογία 8,08.

Διαβάστε ακόμη: Αντιρατσιστικό δρώμενο από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συγκλονισμένοι γονείς φοιτητών έδιναν συγχαρητήρια ένας προς ένας στον αριστούχο απόφοιτο και την οικογένειά του με τη λήξη της τελετής ορκωμοσίας, όπως επίσης οι συμφοιτητές του και οι καθηγητές του που βίωσαν από κοντά τον αγώνα του 27χρονου.

«Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ο συγκεκριμένος απόφοιτος είναι αξιέπαινος, όχι μόνο επειδή κατάφερε παρά τις δυσκολίες να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και να αριστεύσει», σχολίασε ο Κοσμήτορας, κ. Λουκάς.

Διαβάστε ακόμη: Τα νέα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ΤΕΙ Θεσσαλίας

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο 27χρονος Νείλος Ψαθάς αναφέρθηκε στην απόφασή του να φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα. «Μπήκα το 2010 με παρότρυνση του αδερφού μου που ήταν ήδη φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η φοίτηση ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δύσκολο, υπάρχουν απαιτητικά μαθήματα και θέλει μεγάλη αφοσίωση. Με πολύ προσπάθεια τα κατάφερα», είπε αναφερόμενος στην πολύτιμη στήριξη που είχε τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους καθηγητές του.

Κατά τα διάρκεια των σπουδών του, ο Νείλος Ψαθάς εργαζόταν ταυτόχρονα είτε part time είτε full time από απόσταση σε εταιρεία ως προγραμματιστής. Μάλιστα εξακολουθεί να εργάζεται, και όπως ανέφερε θα συνεχίσει πάνω στο αντικείμενό του.

Ο ίδιος θέλησε να μοιραστεί ένα πολύτιμο μάθημα ζωής: «Όπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr