Προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Προς τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - Σχεδιασμός εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αγαπητοί και αγαπητές απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

Το ημερολογιακό έτος 2018 συμπληρώνονται τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Διοίκηση του ιδρύματος σχεδιάζει τον εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου με μία σειρά κεντρικών και περιφερειακών εκδηλώσεων, με τίτλο «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 30 Χρόνια Δημιουργίας».


Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι να τιμήσουμε την μέχρι τώρα πορεία μας και τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη διαμόρφωσή της, να αναστοχαστούμε το παρελθόν αλλά και να κινητοποιήσουμε τον οραματισμό για το μέλλον μας.

Θεωρώντας ότι οι απόφοιτοί μας αποτελούν μια ιδιαίτερα σημαντική συνιστώσα της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την επετειακή συγκυρία ως αφορμή για να δημιουργήσουμε μια σταθερή ‘γραμμή επικοινωνίας’ μαζί σας.

Όραμά μας είναι η σύνδεση των αποφοίτων με το Ίδρυμα και μέσω αυτής η εμβάθυνση της σύνδεσης του ΠΘ με την κοινωνία στην οποία οι απόφοιτοί μας ζουν και εργάζονται. Στόχος μας είναι η ενίσχυση των υπαρχόντων και η ανάπτυξη νέων δεσμών αλληλεπίδρασης και συνεργασίας με την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη των συλλόγων αποφοίτων των διάφορων τμημάτων του πανεπιστημίου, μέσα από την δημιουργία μιας κοινότητας και ενός Γραφείου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Βασική αποστολή αυτής της δομής είναι η καλλιέργεια σχέσεων αλληλεγγύης ανάμεσα στο Πανεπιστήμιό μας και τους/τις αποφοίτους του, η συμβολή στην ανέλιξη των μελών του και η ανάδειξη, προβολή και προώθηση του έργου και της ταυτότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα μέλη της κοινότητας αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διατηρώντας την επαφή τους με το πανεπιστήμιο, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους/τις παλιούς συμφοιτητές και φίλους τους, αλλά και με άλλους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα έχουν την δυνατότητα να:

  • Ανταλλάσσουν γνώσεις, εμπειρίες και πληροφορίες για επαγγελματικά και ακαδημαϊκά θέματα
  • Προβάλουν το έργο τους και να αναδεικνύουν τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημιουργικότητας και προσφοράς
  • Προσφέρουν καθοδήγηση και χρήσιμες πληροφορίες σε άλλους αποφοίτους
  • Προβάλουν το έργο και την ταυτότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Διατηρούν κοινωνικές επαφές με πρώην συμφοιτητές και φίλους, αλλά και με άλλους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Συμμετέχουν εθελοντικά και να στηρίζουν δράσεις, τόσο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και της κοινότητας αποφοίτων του πανεπιστημίου.

Με αφορμή λοιπόν την επέτειο των τριάντα χρόνων λειτουργίας του ιδρύματος, είναι τιμή μας να προσκαλέσουμε κάθε σύλλογο αποφοίτων του πανεπιστημίου μας, όπως και κάθε μεμονωμένο απόφοιτο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, να συμμετάσχει στη γιορτή των 30 Χρόνων Δημιουργίας που προγραμματίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Περιμένουμε τις προτάσεις σας για δράσεις, διαλέξεις, εκδηλώσεις, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που θα αναδεικνύει το έργο και την ταυτότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Οι πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα καλύψουν όλους τους μήνες του 2018, με πρώτη κορύφωση την μεγάλη πενθήμερη γιορτή που προγραμματίζεται για το Μάιο του 2018, στο Βόλο.

Θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς η συμμετοχή σας στην επέτειο των 30 χρόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θεωρώντας τους/τις αποφοίτους μας ως τους σημαντικότερους πρεσβευτές μας στη δημόσια σφαίρα, προσδοκούμε ότι θα συμβάλλετε στην προβολή της προσφοράς του στην εκπαίδευση της νέας γενιάς, την παραγωγή της γνώσης, την έρευνα, την εμβάθυνση των δημοκρατικών αξιών και των αρχών της κοινωνικής δικαιοσύνης, αναδεικνύοντας παράλληλα τις προοπτικές του ιδρύματος για το μέλλον.

Ελπίζουμε ολόψυχα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτή την πρόσκληση. Για τον καλύτερο προγραμματισμό της συμμετοχής σας στις επετειακές εκδηλώσεις, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πρυτανείας (κα Μαρία Αδαμάκου, τηλ. 2421074502).

Με εκτίμηση

H Αναπληρώτρια Πρύτανη

Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων

Αν. Καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr