Σε κατάληψη της Πρυτανείας θα προβούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Σε κατάληψη της Πρυτανείας θα προβούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Δυτ. ΜακεδονίαςΣε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με απόφαση των συλλόγων τους.

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη της Πρυτανείας του ιδρύματος, στην Κοζάνη, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με στόχο να περάσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα σε σχέση με τη συζήτηση που είναι σε εξέλιξη για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.


Η βασική ανησυχία των φοιτητών έχει να κάνει, αρχικά, με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Αυτό που ζητούν οι φοιτητές είναι να μην δοθεί στους φοιτητές του ΤΕΙ πτυχίο ισότιμο με το δικό τους, ισότιμο δηλαδή με πολυτεχνικής σχολή. Επίσης, ζητούν να μην αρθεί το αυτοδιοίκητο του ιδρύματος και σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των καθηγητών, να μην γίνει με fast track διαδικασίες.

Οι φοιτητές δεν ικανοποιήθηκαν από τα όσα τους είπε ο δ/ντης του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος, θέλοντας να δώσουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα στις διοικήσεις και των δύο ιδρυμάτων, ότι κάθε απόφαση που θα ληφθεί από εδώ και πέρα, θα πρέπει να έχει εκπαιδευτικό γνώμονα και να μην παρθεί εις βάρος τους. 

Οι φοιτητές, κατά πληροφορίες, θα αποκλείσουν την Πρυτανεία πολύ νωρίς το πρωί και θα κινηθούν δυναμικά από εδώ και πέρα…

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr