Προγραμματική Συμφωνία ΠΑΔΑ και Δήμου Αιγάλεω

Προγραμματική Συμφωνία Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και Δήμου Αιγάλεω

Η συμπλήρωση έξι χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τον Μάρτιο του 2018, επισφραγίζεται με την υπογραφή πολυεπίπεδης Προγραμματικής Συμφωνίας με τον Δήμο Αιγάλεω, που αποτελεί την έδρα του Ιδρύματος. Ο Πρύτανης ΠΑΔΑ, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, υπογράφοντας την εν λόγω συμφωνία κατά τη διάρκεια λιτής τελετής στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου, εξέφρασαν την ισχυρή βούλησή τους για την ανάπτυξη μιας δυναμικής και επωφελούς σχέσης συνεργασίας και διασύνδεσης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω.

Ο Δήμαρχος του Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος σημείωσε, στην ομιλία του που προηγήθηκε της υπογραφής, ότι το Πανεπιστήμιο αποτελεί κόμβο εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας που αποδίδει υπεραξία στην πόλη καθώς και ότι είναι χαρά της Τοπικής Αρχής να φιλοξενεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό φοιτητών που πρεσβεύουν την καινοτομία και τις φρέσκες ιδέες. Παράλληλα τόνισε πως η Προγραμματική Συμφωνία αποσκοπεί στην από κοινού προώθηση επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας στο πλαίσιο εκπαιδευτικών αλλά και αναπτυξιακών δράσεων στο πεδίο της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και εν γένει της κοινωνίας. Υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, της εξωστρέφειας και της υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών, που θα προκύψουν από τη συνεργασία των δύο φορέων σε πάρα πολλούς τομείς και ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης και λειτουργίας του ΠΑΔΑ για την πόλη του Αιγάλεω, μέσω της αναζωογόνησης που προσφέρει σε πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό πεδίο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία των δύο φορέων θα είναι άριστη. 


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, μίλησε για τα έξι χρόνια αναγνωρισμένης δημιουργικής ακαδημαϊκής ιστορίας του ΠΑΔΑ, που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και διαρκή εξέλιξη, καθώς η στόχευση είναι το ΠΑΔΑ να γίνεται ένα ολοένα και πιο ισχυρό, σύγχρονο, προοδευτικό πανεπιστήμιο µε δημόσιο χαρακτήρα, αριστεία και με ανταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα. Ο κ. Καλδής σημείωσε ότι το ΠΑΔΑ, με τις 6 Σχολές και τα 27 Τμήματά του, προσφέρει μοναδικές αναβαθμισμένες και ποιοτικές εμπειρίες γνώσης και έρευνας καθώς και ανταγωνιστικά προσόντα απασχόλησης, όντας ενεργά διασυνδεμένο και ανατροφοδοτούμενο από την κοινωνία της εργασίας. Ο κ. Καλδής χαρακτήρισε τον Δήμο Αιγάλεω ως πόλη φιλόξενη και συμπεριληπτική, ενώ για την εν λόγω συμφωνία τόνισε ότι αποτελεί εφαλτήριο ανάληψης πολυεπίπεδων κοινών πρωτοβουλιών και διενέργειας συνεργειών σε επίπεδο εκπαίδευσης, πολιτισμού, έρευνας, υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων, κοινωνικών δράσεων και εν γένει ανάπτυξης. Ο κ. Καλδής εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τον νυν Δήμαρχο, Λάμπρο Σκλαβούνο καθώς και τους διατελέσαντες δημάρχους Γιάννη Γκίκα, Δημήτρη Μπίρμπα, Χρήστο Καρδαρά και Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Ο συντονισμός της τελετής υπογραφής αλλά και η όλη προεργασία προετοιμασίας της Προγραμματικής Συμφωνίας, έγινε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Γιάννη Κουτούλια. Ο κ. Κουτούλιας ανέφερε ότι η εν λόγω συμφωνία θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα, καθώς πρόκειται να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν προγράμματα με τελικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των φοιτητών, των διδασκόντων καθώς και των δημοτών του Αιγάλεω. Οι άξονες συνεργασίας, συμπλήρωσε ο κ. Κουτούλιας, είναι πολυάριθμοι και αναμένεται να εμπλουτίζονται και να επικαιροποιούνται βάσει των αναγκών που θα προκύψουν, έχοντας ως τελικό αποτέλεσμα την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Νίκος Νικολακόπουλος, μίλησε για τη σπουδαιότητα της προγραμματικής συμφωνίας και αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία από την παρουσία ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην πόλη του Αιγάλεω, εξέφρασε τη βούληση όλων να συμβάλλουν στο προσφερόμενο εκπαιδευτικό έργο του ΠΑΔΑ, το οποίο ενισχύει την εξωστρέφεια του Δήμου Αιγάλεω ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί περαιτέρω η εκπαίδευση, η Δια Βίου μάθηση, η καινοτομία και ο πολιτισμός στην πόλη του Αιγάλεω.

Στην τελετή υπογραφής της Προγραμματικής Συμφωνίας παρέστησαν τα Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης ΠΑΔΑ, καθηγήτριες Ευσταθία Παπαγεωργίου και Κλειώ Σγουροπούλου και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων -Βιώσιμης Ανάπτυξης ΠΑΔΑ, καθηγητής Αριστείδης Παπαγρηγορίου. Παραβρέθηκαν, επίσης, η Κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, καθηγήτρια Ελπίδα Πάβη, ο Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, καθηγητής Γεώργιος Φακορέλλης, η Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, καθηγήτρια Ναΐρ-Τώνια Βασιλάκου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, καθηγητής Ηλίας Κόρκας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, καθηγητής Κωνσταντίνος Πετρογιάννης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, καθηγητής Βασίλειος Ιωακειμίδης. Από πλευράς του Δήμου Αιγάλεω, παρέστησαν οι κ. Ηλίας Βαΐου, Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης, Θωμαΐς Γεωργούλη, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Δημομελέτης, Χρήστος Μακρής, Γιάννης Περράκης και Σταμάτης Σέρβος, ενώ παρέστη και ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Της τελετής υπογραφής προηγήθηκε ένα ξεχωριστό μουσικό ακρόαμα που επιμελήθηκε ο μαέστρος της χορωδίας ΠΑΔΑ, Αλέξανδρος Σιουπούλης.

Φωτογραφίες: Νίκος Αποστολόπουλος και Έφη Περιβολάρη

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr