Ομιλία Καθηγητή του ΠΑΔΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ομιλία Καθηγητή του ΠΑΔΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη, συμμετείχε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, της Σχολής Δημόσιας Υγείας ΠΑΔΑ, Κωνσταντίνος Αθανασάκης.

Ο κ. Αθανασάκης είχε, επίσης, συμμετάσχει στη σύνταξη μελέτης σχετικά με τις απαραίτητες πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο τη διαχείριση των Χρονίων Νοσημάτων στην Ευρώπη, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στην εν λόγω εκδήλωση. Συγκεκριμένα, η μελέτη συντάχθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από τους Professor Elias Mossialos, Dr. Tomislav Sokol MEP, Kostas Athanasakis, Jean-Marc Bourez, Dr. Domenti Oxana, Dr. Josep Figueras, Dr. Paul GARASSUS, Professor Philip Haywood, Susanna Palkonen, Dr. Andrzej Ryś, Professor Raymond Vanholder. Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος είναι Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.


Ειδικότερα, ο κ. Αθανασάκης, χρησιμοποιώντας μια σειρά από case-studies, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές που προτείνονται για εφαρμογή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τη μελέτη, μπορούν να συνδράμουν τις τοπικές πρωτοβουλίες, δράσεις και πολιτικές για την αποτελεσματική διαχείριση των Χρονίων Νοσημάτων.



Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων της μελέτης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr