Καταγγελία φοιτητών ΠΑΔΑ: Αποκλείουν φοιτητές από την διαδικτυακή εξεταστική

Καταγγελία φοιτητών ΠΑΔΑ: Αποκλείουν φοιτητές από την διαδικτυακή εξεταστική

Η απόφαση να αποκλειστεί από τη διαδικτυακή εξεταστική μερίδα φοιτητών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των φοιτητών του συγκεκριμένου Τμήματος. Οι φοιτητές ζητούν μέσω του «Φοιτητικά Νέα» να υλοποιηθεί η απόφαση της Συγκλήτου του ΠΑΔΑ (για τα υπό κατάληψη Τμήματα) στην οποία αποφασίστηκε "η διενέργεια της εξεταστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικά μέσα". Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός κάλεσε τις ηγεσίες των πανεπιστημίων να συμμορφωθούν με τον νόμο για να μην χαθεί η εξεταστική.

Όσο συνεχίζεται η κατάληψη στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ οι εξετάσεις θα λαμβάνουν χώρα εξ αποστάσεως, ανακοίνωσε το Τμήμα, και θα δύνανται να συμμετέχουν σε αυτές μόνο οι τελειόφοιτοι (έως και τέσσερα οφειλόμενα μαθήματα), οι φοιτητές ERASMUS και οι φοιτητές που συμμετέχουν σε ολιγοπληθή μαθήματα επιλογής. Δια ζώσης θα εξεταστούν οι υπόλοιποι φοιτητές μόνο εάν λήξη η κατάληψη, πράγμα άγνωστο θέτοντας σε κίνδυνο οι εν λόγο φοιτητές να μην μπορέσουν να εξεταστούν στη Χειμερινή εξεταστική.


Αρκετοί είναι οι φοιτητές που επικοινώνησαν με τα «Φοιτητικά Νέα» και καταγγέλλουν πως "αποκλείεται τεράστια μερίδα των φοιτητών του Τμήματος από τη δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικτυακή εξεταστική". Προσθέτουν πως "δημιουργεί παράλληλα ερωτήματα για τον έμμεσο στόχο της ανακοίνωσης χρησιμοποιώντας εμάς τους φοιτητές ως μέσο πίεσης για την λήξη της κατάληψης".

Χαρακτηριστική η αναφορά φοιτητή στα «Φοιτητικά Νέα» πως "Δημιουργούν φοιτητές δύο ταχυτήτων. Μας ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης, με την απειλή ότι αν δεν μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις δια ζώσης δεν θα γίνουν καθόλου, ενώ έχει αποφασιστεί ότι αν δεν δύναται, τότε οφείλουν να γίνει η εξεταστική εξ αποστάσεως. Ακυρώνουν δηλαδή τις δυνατότητες που υπάρχουν και έχουν εγκριθεί για να ολοκληρωθεί ομαλά η εξεταστική;"

Φοιτητές του Τμήματος περιγράφουν στα «Φοιτητικά Νέα» όλο το χρονικό:

Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών στις 2 Φεβρουαρίου, έπειτα από την απόφαση της Συγκλήτου (1) του ΠΑΔΑ ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά οι εναπομείναντες εκπαιδευτικές δραστηριότητες αλλά και η εξεταστική του εξαμήνου για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο, ενημερώνοντας μας ότι το πρόγραμμα εξέτασης θα αναρτηθεί έως τις 8 Φλεβάρη. Στις 7 Φλεβάρη στις 10:30μμ, μια μέρα δηλαδή πριν την αναφερόμενη ως διορία από την ίδια την Σύγκλητο, έβγαλαν ανακοίνωση (2) αναφέροντας: «Το πρόγραμμα της εξεταστικής του Χειμερινού Εξαμήνου 2023-24, πρόκειται να αναρτηθεί μετά από απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν υποβληθεί προς τη Διοίκηση του ΠΑΔΑ, σε σχέση με τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων και των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων».

Τέλος, σήμερα ημέρα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, έχοντας περάσει η διορία ανάρτησης του προγράμματος, ανάρτησαν την παρακάτω ανακοίνωση (3): «Το πρόγραμμα εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου θα αναρτηθεί σύντομα και θα αφορά σε εξετάσεις δια ζώσης

Εφόσον κατά τη διάρκεια της εξεταστικής το Πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη, οι εξετάσεις θα λαμβάνουν χώρα εξ αποστάσεως και θα δύνανται να συμμετέχουν σε αυτές μόνο:

  • οι τελειόφοιτοι (έως και τέσσερα οφειλόμενα μαθήματα),
  • οι φοιτητές ERASMUS,
  • οι φοιτητές που συμμετέχουν σε ολιγοπληθή μαθήματα επιλογής.

Επίσης, θα εξεταστούν όλες οι διπλωματικές εργασίες».

Τα σχετικά link:

(1):
 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr