ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΠΑΔΑ): Να δοθεί επίδομα πρακτικής άσκησης ύψους 400 ευρώ

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΠΑΔΑ): Να δοθεί επίδομα πρακτικής άσκησης ύψους 400 ευρώ

Η πρόταση που κατέθεσε η φοιτητική παράτασξη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (ΠΑΔΑ) στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κκ Καλδή:

"Είναι πασιφανές πως ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, πλήττεται από τις υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες του covid-19. Στο πεδίο της υγείας η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε με ιδέες και πρωτοβουλίες παρά μόνο με την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων που έχούν εισηγηθεί οι αρμόδιοι επιστήμονες, ο Ε.Ο.Δ.Υ και οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων. Στο οικονομικό πεδίο όμως, σαν ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας και με την ιδιότητα του Φοιτητή, έχουμε θέσει υλοποιήσιμες απόψεις οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν.


Επαναδιατυπώνοντας μια από αυτές τις προτάσεις, όπως είχαμε κάνει και τον Απρίλιο του 2020 στην προηγούμενη περίοδο lock-down, θεωρούμε πως η φοιτητική κοινότητα επιβάλλεται να λάβει επιπρόσθετη ενίσχυση. Όσον αφορά το εύρος και το χαρακτήρα των μέτρων για την ανακούφιση των ανωτέρω, έχουμε πολλάκις τοποθετηθεί εν συνόλω. Ωστόσο στο σημείο αυτό θέλουμε να θίξουμε ειδικά το ζήτημα της πρακτικής άσκησης. Πέραν της οποιασδήποτε αναστολής η οποία δεν επιτρέπει στους φοιτητές να συνεχίσουν τον προγραμματισμό τους με σκοπό την αποπεράτωση των σπουδών τους, έρχεται να προστεθεί το ζήτημα της αμοιβής. Ας μην ξεχνάμε πως για κάποιους συμφοιτητές μας, αποτελούσε ανάσα η αμοιβή της πρακτικής άσκησης την οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσούν προκειμένου να διευκολύνουν τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό.

Για το λόγο αυτό ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πα.ΔΑ αιτούμαστε η διοίκηση του Πανεπιστημίου να προωθήσει στα αρμόδια όργανα την εξής πρόταση:

• Όπως κάθε εργαζόμενος, έτσι και για τους φοιτητές οι οποίοι ασκούν πρακτική και ο φορέας απασχόλησης τελεί σε αναστολή, να λάβουν ένα στοιχειώδες μηνιαίο επίδομα αποζημίωσης, μεγέθούς ίσου με τον ήδη ανακοινωθέντος για ανέργους της τάξεως των 400 ευρώ.

Με ειλικρινή εκτίμηση
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr