Διεθνής ανάδειξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε «πράσινες» πρακτικές

Διεθνής ανάδειξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε «πράσινες» πρακτικές

Η διεθνής λίστα κατάταξης πανεπιστημίων “UI GreenMetric World University Rankings” του 2020 κατατάσσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στην 487η παγκόσμια θέση των πανεπιστημίων σε όρους βιώσιμης ανάπτυξης  με βάση την αξιολόγησή τους σε 39 δείκτες.

Οι εν λόγω δείκτες σχετίζονται με τις υποδομές, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, τα απόβλητα, το νερό, τη μετακίνηση και την έρευνα.


Όπως σημείωσε ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Παναγιώτης Καλδής, πρόκειται για μία εξαιρετική επίδοση για το ΠΑΔΑ δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη διεθνή κατάταξη και ενδυναμώνει την προσπάθειά του προκειμένου να καταστεί ένα «πράσινο πανεπιστήμιο».

Επίσης το ΠΑΔΑ κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών ΑΕΙ, τα οποία είχαν συμμετάσχει στην κατάταξη τόσο στον τομέα της «πράσινης» μετακίνησης όσο και σε προγράμματα σπουδών με θεματολογία βιώσιμης ανάπτυξης, όπως αυτή αποτυπώνεται στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει ήδη δείξει εμπράκτως τον οικολογικό του χαρακτήρα και οι δράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας συνεχώς εμπλουτίζονται σε όλους τους τομείς της βιωσιμότητας: περιβαλλοντικούς, πολιτικοκοινωνικούς και οικονομικούς. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr