Δυναμική παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην πράσινη ανάπτυξη

Δυναμική παρουσία του ΠΑΔΑ στην πράσινη ανάπτυξη

Το Εθνικό Σχέδιο Μετάβασης στην Ηλεκτροκίνηση και την εγκατάλειψη των ρυπογόνων καυσίμων παρουσιάσθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Σημαντική ήταν η παρουσία των εκπροσώπων της κυβέρνησης, της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών. Αναφέρθηκε η ανάγκη για μια ολιστική πολιτική, το χρονοδιάγραμμα ενεργειών και τα κίνητρα που μειώνουν σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η επιλεκτικά προσκεκλημένη παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ήταν εντυπωσιακή αφού συμμετείχε η φοιτητική ομάδα «Ποσειδών» από τη Σχολή Μηχανικών με την «Όρκα», την πολυβραβευμένη πρωτότυπη ιδιοκατασκευή μονοθέσιου ηλεκτρικού οχήματος που επιτυγχάνει τις μέγιστες αποδόσεις χωρίς τη μέγιστη ταχύτητα, όπως και το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο του Ιδρύματος.


Ο Πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή συνεχάρησαν τους φοιτητές για την πρωτοβουλία τους.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, όπου έγιναν κοινωνοί του έργου του Πανεπιστημίου σχετικά με την πράσινη ανάπτυξη και τις δυνατότητες συμβολής του, καθώς και ειδικότερων θεμάτων για την ηλεκτροκίνηση, από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Παναγιώτη Καλδή, τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Στεργίου και τον κ. Γεώργιο Σπυρόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας & Προστασίας Περιβάλλοντος του ίδιου Τμήματος.

Η πολυβραβευμένη πρωτότυπη ιδιοκατασκευή «Όρκα»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr