ΠΑΔΑ: Η ανταπόκριση των φοιτητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα

Εξαιρετικά επιτυχημένη η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο ΠΑΔΑ

Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής: Λόγω του COVID-19 η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται εξ αποστάσεως σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έστειλαν οι Πρυτάνεις στο Υπουργείο Παιδείας, συνολικά προσφέρεται με τη χρήση εργαλείων σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το 96,35% των προπτυχιακών μαθημάτων κατά μέσο όρο σε όλη την επικράτεια, με το ποσοστό αυτό να φτάνει για ορισμένα ΑΕΙ το 99,7%.

Ειδικότερα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής με την ταχύτατη εξοικείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού και τη μεγάλη ανταπόκριση των φοιτητών κατέστη δυνατή η άμεση πραγματοποίηση του 95% του συνόλου των προπτυχιακών μαθημάτων με εξ αποστάσεως διδασκαλία. Όσον αφορά στα μαθήματα των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 100%. Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 7000 φοιτητές παρακολουθούν τουλάχιστον μία ηλεκτρονική διάλεξη σε καθημερινή βάση.


Ο Υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης απέστειλε επιστολή προς όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, στην οποία τονίζει:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις διοικήσεις όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), αλλά και το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει έως σήμερα την επιδημία COVID-19 και να επισημάνω ότι με την ίδια υπευθυνότητα θα πρέπει να πορευτούμε έως την έξοδο της χώρας μας από την παρούσα κρίση.

Αισθάνομαι εξαιρετικά ικανοποιημένος που το ελληνικό πανεπιστήμιο υιοθέτησε σε χρόνο ρεκόρ τη σύγχρονη εξ αποστάσεως διαδικτυακή λειτουργία, ευθυγραμμιζόμενο, υπό τόσο δυσμενείς και έκτακτες συνθήκες, με αντίστοιχες πρακτικές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων άλλων χωρών, που ήδη προηγούνταν σε αυτόν τον τομέα και πριν την εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη γόνιμη συνεργασία και να τη συγχαρώ για την προσπάθειά της να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να μην διακινδυνεύσει η ολοκλήρωση του τρέχοντος ακαδημαϊκού εξαμήνου”.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr