Η ΝΔ δημιούργησε Ειδική Κομματική Οργάνωση (ΕΚΟ) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η ΝΔ δημιούργησε Ειδική Κομματική Οργάνωση (ΕΚΟ) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης (ΕΚΟ) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Άρης Παπαγρηγορίου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr:

«Με τη θέληση για ανάδειξη ενός σύγχρονου ακαδημαϊκού μοντέλου για το Ίδρυμά μας και με απόφαση δεκάδων συναδέλφων δημιουργήθηκε και δραστηριοποιείται η Ειδική Κομματική Οργάνωση (ΕΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 


Η Νέα Δημοκρατία, με υπεύθυνη στάση - παρόλη τη σχετική προπαρασκευαστική προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τις υπερρυθμίσεις που προσβάλλουν το αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος και δυσχεραίνουν τη λειτουργία του - είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης, που ψήφισε θετικά, επί της αρχής, το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ν. 4521/2018), ως μετεξέλιξη του ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, αναγνωρίζοντας την πραγματική αναγκαιότητα του εγχειρήματος, όπως και το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο των δυο προηγούμενων ΑΕΙ. 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτελεί εθνική υπόθεση και είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Υπουργός παρέτεινε τη θητεία της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέχρι 31 Αυγούστου 2019, προφανώς, αναγνωρίζοντας ως θετική (!!!) τη συμβολή της στο ιδεοληπτικό συντηρητικό, διχαστικό, διαλυτικό και εν γένει απαξιωτικό οργανωτικό κατασκεύασμα που διαμορφώνει.

Ευτυχώς, έρχεται ο Άγιος Βασίλης και μπορεί να αποκτήσουν οι φοιτητές ηλεκτρονικό φοιτητολόγιο, αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, έκτακτο διδακτικό προσωπικό, μόνιμο διδακτικό προσωπικό με γραφεία, λέκτορες που επί χρόνια δίδασκαν αυτοδύναμα να συνεχίσουν να το κάνουν,

όπως και οι απόφοιτοι να εξασφαλίσουν ισότιμα με το Πανεπιστήμιο πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα. Δηλαδή, απλά, καθημερινά και οργανωμένα διοικητικά καθήκοντα, που η άγνοια, η ανεπάρκεια, η αποστελέχωση και η έλλειψη συντονισμού και αξιοκρατίας δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. 

Και βέβαια, ούτε λέξη για ανάπτυξη του Ιδρύματος. Τουναντίον, συρρίκνωση, εσωστρέφεια και ανάδειξη θλιβερών, για ΑΕΙ, κολάκων της εξουσίας… 

Ο λόγος ύπαρξης της ΕΚΟ της ΝΔ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής είναι η κοινωνική απαίτηση για ένα δημοκρατικό, δίκαιο και αξιοκρατικό Πανεπιστήμιο με συνοχή, όραμα, νέες αξίες, ίσες ευκαιρίες, αλληλεγγύη, εξωστρέφεια, διαρκή έμπνευση και αμφισβήτηση, που χτίζει τα θεμέλιά του στη γνώση, στην έρευνα, στη διαρκή καινοτομία, στην επιστημονική αριστεία, στη ψηφιακή μετάβαση, στην εξωστρέφεια και στη διεθνοποίηση.

Ένα ίδρυμα με δημόσιο χαρακτήρα, με άμεση ανάγκη για αύξηση των πόρων του και στελέχωση με επιπλέον μέλη ΔΕΠ, φοιτητοκεντρικό, με βιοκλιματικό/αειφορικό σχεδιασμό και ανθρώπινη κλίμακα λειτουργίας, η οποία να καλλιεργεί την ευχαρίστηση και όχι την επιβολή.

Το Πανεπιστήμιο πρέπει να αξιοποιήσει τις θετικές καταβολές των ΑΕΙ από όπου προέρχεται και να μετεξελιχθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε ισχυρή και αναγνωρίσιμη ακαδημαϊκή οντότητα, όπως και σε ισότιμο συνομιλητή στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό γίγνεσθαι. 

Η ΕΚΟ της ΝΔ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συνεργάζεται στενά τόσο με το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου, όσο και εκτός αυτής, ώστε μέσα από συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών και χωρίς οποιαδήποτε αλλοίωση της πανεπιστημιακής φυσιογνωμίας του, να μπορεί να στηρίξει άμεσα και αποτελεσματικά την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας και των ετερόκλητων ακαδημαϊκών αστοχιών, την παροχή ασφαλών και αξιοπρεπών υποδομών, την ηθική αποκατάσταση συναδέλφων, τον ενιαίο χώρο δραστηριοποίησης των Σχολών για αύξηση της όσμωσης και της συνεργατικότητας των Τμημάτων, την προηγμένη ηλεκτρονική υποστήριξη και εξυπηρέτηση, τους λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους διδασκαλίας και εργαστηρίων, τα κατάλληλα γραφεία εργασίας και υποδοχής, το σύγχρονο εξοπλισμό κ.ά., αλλά και την έμπρακτη προαγωγή των προγραμμάτων σπουδών (προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών) και της δια βίου μάθησης, τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική.

Σας καλούμε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να συνδιαμορφώσουμε την ακαδημαϊκή ζωή μας. Παρακαλούμε, χρησιμοποιείστε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση για σχετική επικοινωνία.

Γιατί μπορούμε να πάμε μπροστά, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!»

Αιγάλεω, Δεκέμβριος 2018 

Ο Πρόεδρος Άρης Παπαγρηγορίου

Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού

ΕΙΔΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (ΕΚΟ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr