Το Υπουργείο Παιδείας για τα νέα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Το Υπουργείο Παιδείας για τα νέα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το το Σχέδιο για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα Αποφοίτων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας με σημερινή του ανακοίνωση κάνει την παρακάτω επισήμανση για τα νέα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής:


«Επίσης, κάποιοι αυτόκλητοι υπερασπιστές των αποφοίτων  έσπευσαν να συσχετίσουν τα προτεινόμενα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα ΤΕΙ με αυτά που θα αποδίδουν τα νέα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Προφανώς μία τέτοια συσχέτιση δε γίνεται καλοπροαίρετα και δε βασίζεται σε καμία νομική υποχρέωση. 

Το νέο Πανεπιστήμιο προσφέρει αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών και αποτελεί μία νέα οντότητα που θα αποκτήσει νέα διευρυμένα επαγγελματικά δικαιώματα για τις ειδικότητες των Μηχανικών χωρίς καμία δέσμευση από τη νομοθεσία που ισχύει για τα ΤΕΙ.

Η πολιτική του ΥΠΠΕΘ για την εμπέδωση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας που εγκαινιάστηκε με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συνεχίστηκε με τις συνέργειες ΤΕΙ και Πανεπιστημίων στην περιφέρεια είναι η μόνη πραγματική πολιτική αναβάθμισης». 

Για να διαβάσετε όλο το ανακοινωθέν πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr