Κινητοποίηση φοιτητών στην εκδήλωση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ)

Κινητοποίηση φοιτητών στην εκδήλωση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΨΗΦΙΣΜΑ)

Ο Σύλλογος Φοιτητών της ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ (Παν. Δυτ. Αττικής) καλεί  τους φοιτητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αυριανή εκδήλωση για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής που θα πραγματοποιηθεί στο Αιγάλεω, με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ


Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 19:30 στο Αιγάλεω η διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, διοργανώνουν εκδήλωση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στην οποία θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός.

Η φιέστα αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου έχει σκοπό να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες για την αναβάθμιση των σπουδών μας.

Η πραγματικότητα είναι ότι η ψήφιση του αποτελεί δούρειο ίππο για να προωθηθούν οι στόχοι του κεφαλαίου στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Ταυτόχρονα βάζει νέα εμπόδια στην προσπάθειά μας να σπουδάσουμε, δεν καλύπτει την ανάγκη μας για ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση στο αντικείμενό μας.

Καλούμε σε κινητοποίηση όλους τους Σπουδαστικούς Συλλόγους των ΤΕΙ της Αττικής την Δευτέρα στις 18:30 στο Μετρό Ελαιώνα.

Διεκδικούμε:

  • Απαιτούμε πλήρη και πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας που σημαίνει να μαθαίνουμε ολοκληρωμένα και χωρίς εμπόδια το αντικείμενό μας, να μαθαίνουμε τη θεωρητική όσο και πρακτική εφαρμογή του αντικειμένου μας με σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια, πρακτική άσκηση με δικαιώματα στο αντικείμενό μας.
  • Κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών μας, φοιτητική μέριμνα, σίτιση-στέγαση για όλους δωρεάν, μόνιμο και σταθερό προσωπικό με δικαιώματα.
  • Να καταργηθούν οι κατηγοριοποιήσεις μεταξύ αποφοίτων. Σε κάθε κλάδο και αντικείμενο να υπάρχει ένα πτυχίο πανεπιστημιακού ανωτάτου επιπέδου, οι αντίστοιχες σχολές να έχουν ενιαία και κοινά προγράμματα σπουδών, το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις φοιτητών-ιδρυμάτων- πτυχίων και αποφοίτων που ενισχύονται με την εισαγωγή μονοετών και διετών σπουδών
  • Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις-εκτρώματα Οδοντικής-Οπτικής-Ραδιολογίας Ακτινολογίας-Ιατρικών Εργαστηρίων-Αισθητικής.
  • Θέλουμε να δουλεύουμε με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε. Δεν δεχόμαστε τους μισθούς πείνας-κανείς κάτω των 751 ευρώ, να καταργηθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός άνω και κάτω των 25 ετών.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΟΝΤΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr