Μεταπτυχιακοί φοιτητές αντιδρούν για τις αλλαγές στο Νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Μεταπτυχιακοί φοιτητές αντιδρούν για τις αλλαγές στο Νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Φοιτητές του ΠΜΣ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: "Βλέποντας, το αναρτημένο Σχέδιο Νόμου, στην επίσημη σελίδα της Βουλής Των Ελλήνων, σχετικά με την Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με μεγάλη μας λύπη, έκπληξη και απορία, διαπιστώνουμε οτι το Άρθρο 5 / Παράγραφος 5, αναφέρει οτι:

«5. Προγράµµατα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τµηµάτων των δυο Τ.Ε.Ι. συνεχίζονται µέχρι την ολοκλήρωση του προγράµµατος από εγγεγραµµένους φοιτητές, κατά τα οριζόµενα στην παρ. 2 του άρθρου 85 του ν. 4485/2017, σύµφωνα µε το καθορισµένο πρόγραµµα σπουδών. Στους αποφοίτους των Π.Μ.Σ. απονέµεται µεταπτυχιακό δίπλωµα ειδίκευσης Τµήµατος του Πανεπιστηµίου Δυτικής Αττικής», έχει αλλάξει και δεν παρέχεται σε εμάς τους εν ενεργεία φοιτητές το δικαίωμα να αποκτήσουμε αυτοδικαίως, τίτλο απο το νέο φορέα, δηλαδή το «Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής», ενώ στους ήδη φοιτούντες των δύο ΤΕΙ, δύναται αυτοδικαίως η δυνατότητα αυτή.


Τα κύρια ερωτήματα που μας γεννούνται είναι, πως θα μας αποδοθεί ένας τίτλος απο φορέα που δεν «υφίσταται»; που καταργείται; Πως ένα Πανεπιστήμιο θα δίνει τίτλο ΤΕΙ; Θα συστηθεί ένας κατώτερος θεσμός που θα μας απονείμει το πτυχίο μας; Στην περίπτωση σύστασης ενός τέτοιου θεσμού, δε θα θεωρηθεί άμεση υποβάθμιση του τίτλου σπουδών μας;

Παρακαλούμε θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας λαμβάνοντας υπόψη  οτι το θεσμικό πλαίσιο, τα κριτήρια και η αξιολόγηση για την εκπόνηση Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων απο Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι ακριβώς τα ίδια, όπως αποκαταστήσετε την αδικία αυτή, έστω και τελευταία στιγμή στις επικείμενη ψήφιση, στη Βουλή των Ελλήνων.

Πιστεύουμε στην αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και την ισονομία, αυτής της Χώρας που δυστυχώς βάλλεται απο παντού".

---

Να αναφερθεί ότι το Νομοσχέδιο όταν καταθέτει τον Ιανουάριο (11/01/2018) από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προς επεξεργασία, στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το Άρθρο 5 / Παράγραφος 5, όριζε τα εξής:

«5. Προγράµµατα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τµηµάτων των δυο Τ.Ε.Ι. συνεχίζονται µέχρι την ολοκλήρωση του προγράµµατος από εγγεγραµµένους φοιτητές, κατά τα οριζόµενα στην παρ. 2 του άρθρου 85 του ν. 4485/2017, σύµφωνα µε το καθορισµένο πρόγραµµα σπουδών. Στους αποφοίτους των Π.Μ.Σ. απονέµεται µεταπτυχιακό δίπλωµα ειδίκευσης Τµήµατος του Πανεπιστηµίου Δυτικής Αττικής.» ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ.

Το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το Άρθρο 5 / Παράγραφος 5, τώρα ορίζει τα εξής:

«5. Προγράµµατα Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τµηµά- των των δυο (2) Τ.Ε.Ι. συνεχίζονται έως την ολοκλήρω- ση του προγράµµατος από εγγεγραµµένους φοιτητές, κατά τα οριζόµενα στην παρ. 2 του άρθρου 85 του ν. 4485/ 2017, σύµφωνα µε το καθορισµένο πρόγραµµα σπουδών και στους αποφοίτους τους απονέµεται µετα- πτυχιακό δίπλωµα ειδίκευσης Τµήµατος Τ.Ε.Ι..» ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Νέα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr