Ξενάγηση μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο αιολικό πάρκο της ΔΕΗΑΝ

Ξενάγηση μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο αιολικό πάρκο της ΔΕΗΑΝ

Την Τρίτη, 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή και ξενάγηση, στο αιολικό πάρκο της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ (ΔΕΗΑΝ), στο Σίγρι της Λέσβου, σε ομάδα καθηγητών και φοιτητών των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών «Περιβαλλοντική Πολιτική και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας» και «Οικολογική Μηχανική και Κλιματική Αλλαγή» του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα τους προς την εταιρεία.

Οι φοιτητές και οι συνοδοί καθηγητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, τις τεχνικές προδιαγραφές, την αποδοτικότητα και τις διαδικασίες κατασκευής και συντήρησης του συγκεκριμένου αιολικού πάρκου, καθώς και για τα γενικότερα οφέλη της παραγόμενης από ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Το αιολικό πάρκο στο Σίγρι ξεκίνησε τη λειτουργία του, το 1999, και διαθέτει συνολικά εννιά ανεμογεννήτριες. Κάθε ανεμογεννήτρια βρίσκεται σε ύψος 30 μέτρων, ενώ η διάμετρος των πτερυγίων της φθάνει τα 27 μέτρα.


Η συνολική παραγωγή, το 2015, άγγιξε τις 3.435 μεγαβατώρες. Την ενημερωτική ξενάγηση καθηγητών και φοιτητών στις εγκαταστάσεις του αιολικού πάρκου, πραγματοποίησαν από πλευράς ΔΕΗΑΝ, ο διευθυντής του Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου και υπεύθυνος για την Επιχειρηματική και Στρατηγική Ανάπτυξη, κ. Δημήτρης Κανελλόπουλος και ο τομεάρχης λειτουργίας και συντήρησης παλαιών έργων, κ. Σωτήρης Γούλιας.

Περισσότερα νέα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr