Δωρεάν σεμινάριο Παν. Αιγαίου:«Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Ανοιχτό‏ Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία» Δωρεάν σεμινάριο Παν. Αιγαίου:«Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Ανοιχτό‏ Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία»

Δωρεάν σεμινάριο Παν. Αιγαίου:«Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες-Ανοιχτό‏ Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία»

1. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στα πλαίσια του έργου Μονάδες Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ), διοργανώνει νέο (τρίτο) κύκλο στο Σεμινάριο Επιμόρφωσης με θέμα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Ανοιχτό Λογισμικό στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία». Το σεμινάριο περιλαμβάνει έξι (6) διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες θα τις παρακολουθήσουν ONLINE (από τον υπολογιστή τους, μέσω ειδικής εφαρμογής τηλε-διασκέψεων που ενεργοπείται μέσω ενός οποιουδήποτε browser).

2. Η ημερομηνία έναρξης του Σεμιναρίου είναι η Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 (ωρα 19:00) και η ημερομηνία ολοκλήρωσής του, η Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 (το πλήρες Πρόγραμμα του σεμιναρίου παρατίθεται στο τέλος της Ανακοίνωσης).


3. Το σεμινάριο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, και σε αποφοίτους, Πολυτεχνικών τμημάτων, Τμημάτων Πληροφορικής, και Τμημάτων με αντικείμενο το μάνατζμεντ, τη ναυτιλία και τα εφαρμοσμένα οικονομικά, ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μια πρώτη πρακτική εμπειρία των ιδιαίτερων αναγκών που παρουσιάζει σήμερα η αποτελεσματική διοίκηση Ναυτιλιακών και Μεταφορικών οργανωσιακών δομών με τη χρήση ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών), και να κατανοήσουν τη λογική ανάπτυξης εφαρμογών Πληροφορικής στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία – των εφαρμογών που αποτυπώνουν επιχειρησιακές διαδιακασίες και πλευρές οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας σε αυτούς τους τομείς. Πιο ειδικά, σκοπός του σεμιναρίου είναι: α) η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις απαιτήσεις της Ναυτιλίας και των Μεταφορών σε τεχνολογική καινοτομία του τομέα ΤΠΕ, και με τις απαραίτητες έννοιες των ανοικτών προτύπων στα Πληροφοριακά Συστήματα και, β) η απόκτηση τεχνογνωσίας που θα επιτρέπει την καλύτερη αξιολόγηση των δυνατοτήτων που παρέχει το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα στην ανάπτυξη εφαρμογών για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Μεταφορές και τη Ναυτιλία.

4. Το σεμινάριο έχει, κατά συνέπεια, σχεδιαστεί ειδικά για να μεταφέρει σε αυτούς που θα το παρακολουθήσουν συνδυασμένες γνώσεις διαχείρισης των διαδικασιών και λειτουργιών των μεταφορικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, και τεχνολογικές γνώσεις στα Συστήματα Πληροφορικής που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις της Ναυτιλίας και των Μεταφορών. Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση σε πλευρές της καινοτομίας σε αυτούς τους τομείς που θεωρούμε σημαντικές και ειδικώς στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη του Ενιαίου Μεταφορικού Εγγράφου (Single Transportation Document), που είναι η μελλοντική εκδοχή της σημερινής «φορτωτικής», του οποίου θα παρουσιάσουμε όλες τις διαστάσεις, οργανωσιακές, τεχνολογικές, οικονομικές.

5. Προσόντα που θεωρούνται απαραίτητα για τη συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι: α) Η εξοικείωση με βασικές αρχές Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), β) η γνώση της Αγγλικής γλώσσας (fluent level).

6. Ο αριθμός των θέσεων των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του συνδέσμου:

 https://ma.ellak.gr/list-events/eventparticipation/?events_id=4626

 Προθεσμία: Έως την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 24:00. Tα αποτελέσματα της επιλογής θα ανακοινωθούν την επομένη.

 Η αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:

Ονοματεπώνυμο και Στοιχεία Επικοινωνίας του ενδιαφερομένου (τηλέφωνο και e-mail)

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα (μέχρι 250 λέξεις).

7. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο δεν επιβαρύνονται οικονομικά. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά. Στο τέλος του Σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί online εξεταστική διαδικασία και στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης και μια (1) Μονάδα ECTS.

Δωρεάν σεμινάριο

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr