Ψηφίσματα Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης Ψηφίσματα Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης

Ψηφίσματα Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης

Ψήφισμα καταδίκης της προσπάθειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου κατέθεσαν οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στους Φοιτητικούς Συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων (Σάμος), Μαθηματικού (Σάμος), Στατιστικής (Σάμος), Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Ρόδος) και Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών (Ρόδος).

Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους τονίζεται: «Η εξέλιξη αυτή δείχνει σε πόσο επικίνδυνες περιπέτειες είναι διατιθεμένη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μπλέξει τη χώρα μας, μετατρέποντας επίσημα και το Αιγαίο (μετά τη Σούδα, το Άκτιο, τη Λάρισα κλπ.) σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.


  • Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί καμία βάση σε κανένα νησί.
  • Δεν θα επιτρέψουμε τα ιδρύματά μας να γειτονεύουν με πολεμικές βάσεις.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να σταματήσει η λειτουργία του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα.
  • Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» (Διαβάστε στα συνημμένα ολόκληρο το ψήφισμα).

Το ψήφισμα του ΜΑΣ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr