Θα ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Θα ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα των εστιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα ικανοποιήσει ορισμένα βασικά αιτήματα των εστιακών φοιτητών, όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τους φοιτητές η Πρυτανεία αποφάσισε:


  • Να καλύψει το Πανεπιστήμιο όλα τα έξοδα μετακίνησης των φοιτητών από τις εστίες τους προς τους τόπους προορισμού τους.
  • Να παραμείνουν οι φοιτητές στις εστίες.
  • Να συνεχιστεί η δωρεάν διανομή γευμάτων από τα εστιατόρια στις λέσχες.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εστιακοί φοιτητές τόσο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ώστε να μην πεταχτεί στο δρόμο κανένας εστιακός φοιτητής.

Μπροστά στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να εκκενώσει τις εστίες, οι φοιτητές δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Κλιμακώσανε τον αγώνα τους ενωμένοι σα μία γροθιά ώστε να μη μείνει κανένας δίχως στέγη. Έγιναν παρεμβάσεις στα τοπικά μέσα των νησιών, τη φοιτητική μέριμνα και τη διοίκηση του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Την ίδια στιγμή, οι ξενοδόχοι στη Ρόδο, των οποίων τα δωμάτια μισθώνει το Πανεπιστήμιο για τη στέγαση των φοιτητών, απειλούσαν πως θα αλλάξουν κλειδαριές και πως θα κόψουν το ρεύμα και το νερό πετώντας φοιτητές στο δρόμο. Οι απειλές δε πτόησαν κανένα φοιτητή, οι οποίοι συνέχισαν να διεκδικούν όσα έχουν ανάγκη με όλες τις μορφές. Διεκδίκησαν να εξασφαλιστεί η κάλυψη των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και όλων των μέσων για όσους θέλουν και μπορούν να φύγουν και να εξασφαλιστεί η στέγαση όλων όσων το έχουν ανάγκη (εργαζόμενοι κλπ). Στο έκτακτο πρυτανικό συμβούλιο έκαναν παρέμβαση απαιτώντας και ύστερα από την πίεση που άσκησε η ανυποχώρητη στάση των οικοτρόφων, η Πρυτανεία αποφάσισε:

  • Να καλύψει το Πανεπιστήμιο ΟΛΑ τα έξοδα μετακίνησης των φοιτητών από τις εστίες τους προς τους τόπους προορισμού τους.
  • Να παραμείνουν οι φοιτητές στις εστίες.
  • Να συνεχιστεί η δωρεάν διανομή γευμάτων από τα εστιατόρια στις λέσχες.

Φαίνεται λοιπόν, ότι όταν συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε κόντρα στον πραγματικό αντίπαλο μπορούμε να τα καταφέρουμε, να έχουμε κατακτήσεις. Κάθε ένας μπορεί τώρα να βγάλει συμπέρασμα από τη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε: τίποτα δεν μας χαρίζεται, τα δικαιώματα και η κάλυψη των αναγκών μας είναι στο χέρι μας! Όλοι οι φοιτητές να δυναμώσουμε τη φωνή μας ώστε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας! Να σηκώσουμε όλοι μαζί το ανάστημα μας και να οργανώσουμε τον αγώνα μας!

Σε αυτό τον αγώνα κανένας εστιακός δεν είναι μόνος, είναι ο αγώνας των οικότροφων φοιτητών σε όλη την Ελλάδα! Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να ακυρώσουμε στην πράξη αποφάσεις και σχεδιασμούς που βάζουν νέα εμπόδια στη ζωή μας! Δεν εφησυχαζόμαστε με αυτή τη μικρή αλλά σημαντική πρώτη νίκη! Δε χωράει κανένας εφησυχασμός μετά την ανακοίνωση της Πρυτανείας. Είμαστε σε επιφυλακή και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας έμπρακτα στους υπόλοιπους εστιακούς φοιτητές σε όλη τη χώρα, αλλά και σε συμφοιτητές μας που μένουν σε εστίες ξενοδοχεία που κλείνουν!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να παραμείνουν όσοι φοιτητές θέλουν, επειδή εργάζονται ή ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού, στα νησιά και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
  • Επαρκή καθαριότητα στα κτήρια των εστιών του Πανεπιστημίου. Καθαρισμός κτιρίων 2 φορές την ημέρα. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Τακτικές απολυμάνσεις των κτηρίων. Να παρθούν όλα τα μέτρα φιλοξενίας των οικοτρόφων για το χρονικό διάστημα που πρέπει τα κτίρια να μείνουν κενά μετά την απολύμανση.
  • Άμεση και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) σε κάθε όροφο κάθε κτηρίου και ατομικά σε όλους τους οικότροφους για την προσωπική τους υγιεινή.
  • Δωρεάν εκτέλεση του τεστ για τον Covid-19.
  • Το προσωπικό των εστιών να εφοδιαστεί δωρεάν με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη διασφάλιση της υγιεινής (σκουφιά, γάντια, μάσκες, κλπ).
  • Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία της χώρας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα αιτήματα και τους αγώνες των υγειονομικών!
  • Να μην διακοπεί καμία από τις ήδη υπάρχουσες παροχές (νερό, ίντερνετ, ρεύμα κλπ).

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!»

Εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ
στα ΔΣ των ΦΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr