Πρόσφυγας φοιτητής στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόσφυγας φοιτητής στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ)

Σε πρωτοβουλίες διεκδίκησης και αλληλεγγύης προχώρησε το προηγούμενο διάστημα ο Φοιτητικός Σύλλογος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών «Ναζίμ Χικμέτ», προκειμένου να γίνει άμεσα δεκτός στη Φοιτητική Εστία πρόσφυγας φοιτητής από το Αφγανιστάν.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος: «Τις προηγούμενες βδομάδες ο πρόσφυγας από το Αφγανιστάν συμφοιτητής μας, Σ., αιτήθηκε τη χορήγηση δωματίου στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ). Οι αρμόδιοι ακαδημαϊκοί φορείς αρνούνταν να δεχθούν τα έγκυρα δικαιολογητικά που είχε συγκεντρώσει ο συμφοιτητής μας, διότι "είχε περάσει προ πολλού η περίοδος διαλογής, η οποία ξεκινάει κάθε Σεπτέμβρη"!


Οι φοιτητές, συσπειρωμένοι γύρω από το ΔΣ του Φοιτητικού μας Συλλόγου, αφού ενημερώσαμε πλατιά με περιοδείες σε όλα τα μαθήματα, προχωρήσαμε αμέσως σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και σε παραστάσεις διαμαρτυρίας. Μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις στον αναπληρωτή πρύτανη Κοινωνικών Υποθέσεων, βρέθηκε ελεύθερο δωμάτιο στο κτίριο της ΦΕΠΑ», σημειώνει ο Σύλλογος. Ετσι, από τις 7 Μάρτη εξασφαλίστηκε η στέγαση του φοιτητή και η δυνατότητα να σιτίζεται στις Πανεπιστημιακές Λέσχες.

«Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο να αιτείται ένας πρόσφυγας δωμάτιο σε φοιτητική εστία και να δίνονται απαντήσεις όπως εκείνη που αναφέραμε παραπάνω. Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας να σκεφτούν και να βγάλουν συμπεράσματα από αυτόν το γύρο κινητοποιήσεων. Οι αγώνες μας έχουν όχι μόνο μεγάλη αξία, αλλά είναι και ο μόνος τρόπος να επιβάλουμε το δίκιο μας. Συνεχίζουμε», τονίζει ο Φοιτητικός Σύλλογος.

Διαβάστε ακόμη: 

Μετονομασία τμήματος του ΕΚΠΑ

Κατάληψη αποφάσισε Σχολή στην Αθήνα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr