Οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών ζητούν να αποσυρθούν τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών

Οι φοιτητές της Νομικής Αθηνών ζητούν να αποσυρθούν τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών

Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής Αθηνών αποφάσισε να συνεχιστεί η κατάληψη της σχολής, με κύριο αίτημα την απόσυρση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ύψους 1.200 ευρώ.

Η σχολή είναι υπό κατάληψη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Από πέρυσι, οι φοιτητές των μεταπτυχιακών τμημάτων της Νομικής κλήθηκαν να καταβάλλουν δίδακτρα στον τομέα του «Διεθνούς Δικαίου». Το μέτρο αυτό φαίνεται πως γενικεύθηκε και πλέον καλούνται να καταβάλλουν δίδακτρα όλοι όσοι παρακολουθούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα, όλων των τομέων. Επιπλέον τα προγράμματα έχουν συμπτυχθεί από δύο σε ένα έτος παρακολούθησης.


Είσαι Φοιτητής της Νομικής Αθηνών; Μείνε Ενημερωμένος. Δες ΕΔΩ

Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή κατάληψης της σχολής αναφέρει πως «προβλέπεται ενιαίο μεταπτυχιακό με 22 κατευθύνσεις, πλήρως εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας», τονίζοντας ότι «αυτό συνεπάγεται τόσο τον κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων όσο και την υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών». Παράλληλα, θεωρούν ότι η επιβολή των διδάκτρων έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται κάποιοι φοιτητές από τη συνέχιση των σπουδών τους με μία σειρά οικονομικών φραγμών αναντίστοιχων για τη σημερινή οικονομική συνθήκη.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης διεξάγονται προβολές ταινιών καθώς και συζητήσεις με κοινωνικό-πολιτικό περιεχόμενο αλλά και πιο εξειδικευμένες γύρω από το αντικείμενο των σπουδών των φοιτητών.

Πάντως, μερίδα φοιτητών αντιδρά στην κατάληψη και προτείνει τη διεξαγωγή διαλόγου, ώστε να αυξηθούν οι υποτροφίες που δίνονται στα μεταπτυχιακά προγράμματα και ζητούν να ανοίξει η σχολή.

Η κοσμητεία της Νομικής σε ανακοίνωση αναφέρει ότι η επιβολή τελών συμμετοχής στα μεταπτυχιακά προγράμματα αποτελεί έσχατη λύση και είναι αναγκαία. Ωστόσο, αποφάσισε την αύξηση των υποτροφιών με βάση τις δυνατότητες των επιτυχόντων φοιτητών. Τέλος, επισημαίνει, ότι η χρηματοδότηση της Σχολής δεν επαρκεί για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών δαπανών της, τη συντήρηση των υποδομών και την εν γένει ακαδημαϊκή λειτουργία της.

Περισσότερα νέα που αφορούν την Νομική Σχολή Αθηνών μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr