Συνεχίζεται η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τρεις συλλήψεις και πέντε προσαγωγές

Συνεχίζεται η κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών 

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις προσαγωγές που έγιναν χθες στην περιοχή των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το πρωί έχουν γίνει άλλες πέντε προσαγωγές ατόμων που έχουν σχέση με την κατάληψη του Πανεπιστημίου.

Την ίδια ώρα είναι έντονος ο προβληματισμός για την έκβαση της κατάληψης, με τους φόβους των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για «κύμα» καταλήψεων από αντιεξουσιαστές να επιβεβαιώνονται.


Η πρυτανεία του ΕΚΠΑ ζήτησε από χθες από την Εισαγγελία και την Αστυνομία «να πράξουν τα δέοντα», ο Εισαγγελέας έδωσε την εντολή και αναμενόταν η πολιτική έγκριση της απόφασης για επέμβαση. Ωστόσο, ανώτατα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνουν: «δεν μπορούμε να πάρουμε το ρίσκο της επέμβασης, χωρίς να υπάρχει πολιτική βούληση από την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο».

Λίγες ώρες μετά την έναρξη της κατάληψης η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας την κυβέρνηση να μην επιτρέψει παρέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία.

Σε συγκέντρωση καλούν αύριο οι πρυτανικές αρχές

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάληψη, καλούν αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, σημειώνοντας ότι προβληματίζει «η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας».

Η ανακοίνωση της πρυτανείας αναφέρει:

«Οι Πρυτανικές Αρχές διαπιστώνουν ότι για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου διοίκησης του ΕΚΠΑ από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Θεωρούμε ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια πλήττει το δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά. Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας. Η κατάσταση αυτή όχι μόνο δημιουργεί μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα αλλά έχει οδηγήσει και σε παράλυση της διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας.

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση αυτή καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη (1/4/2015), 11 π.μ. στα Προπύλαια, ώστε να εκφρασθεί δημόσια η αγωνία για την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας».

Περισσότερα Φοιτητικά Νέα ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr