Μπλόκο στο κεντρικό κτήριο ανήγγειλαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ - Δείτε πότε!

Κλιμακώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη προγραμματίζουν να μπλοκάρουν τη λειτουργία του κεντρική κτηρίου του Ιδρύματος, στα Προπύλαια. Στις 12:00 αναμένεται να συνεδριάσουν για να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού ΕΚΠΑ προανήγγειλε ακόμη παρέμβαση στη σύνοδο των πρυτάνεων –στα τέλη της εβδομάδα- σε συντονισμό με άλλους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας.


Επίσης, ανακοινώθηκε η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ στη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ τη βδομάδα 15 - 19 Δεκεμβρίου.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η πολιτική των απολύσεων, να ακυρωθεί η διαθεσιμότητα, να καταργηθεί η ΚΥΑ, να επανασυσταθούν οι καταργημένες θέσεις και να επιστρέψουν όλοι οι διαθέσιμοι στις θέσεις τους», διαμηνύει ο Σύλλογος. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η συγκυβέρνηση προχωράει τις διαδικασίες για την απόλυση 260 εργαζομένων από το ΕΚΠΑ και συνολικά 440 από τα οκτώ ΑΕΙ. «Η διακοπή της μισθοδοσίας όσων έμειναν εκτός κινητικότητας, έχει αρχίσει από το καλοκαίρι και προχωράει σταδιακά με τη λήξη του 8μήνου διαθεσιμότητας για κάθε κλάδο. Η ολοκλήρωση της κινητικότητας θα σημάνει απολύσεις», συμπληρώνεται.

Διαβάστε Επίσης: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr