Αυθαίρετα λουκέτα σε σχολές και προσαγωγές φοιτητών που πήγαν να διαμαρτυρηθούν!

Νέα ένταση απέναντι σε φοιτητές σημειώθηκε χτες από, με αυθαίρετα λουκέτα σε σχολές και προσαγωγές φοιτητών που πήγαν να διαμαρτυρηθούν γι' αυτή την κατάσταση.

Για άλλη μια φορά, χτες το πρωί έκλεισαν εντελώς αυθαίρετα τα κτίρια του Πανεπιστημίου Αθήνας που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Φοιτητές που πήγαν το πρωί για μάθημα αντίκρισαν τις σχολές της Νομικής και των Παιδαγωγικών που στεγάζονται στο παλιό Χημείο κλειστές, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Μασσαλίας έξω από τη Νομική σχολή και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) πήρε άμεσα την πρωτοβουλία για διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, όμως και η Πρυτανεία ήταν κλειστή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέτωπο Αγώνας Σπουδαστών έχει ως εξής: 


Η Γραμματεία του ΜΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατήγγειλε το κλείσιμο των σχολών αλλά και την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων με πρόσχημα την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού. «Οι αποφάσεις αυτές -τονίζει στην ανακοίνωση- έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ενέργειες του τελευταίου διαστήματος που εντείνουν την τρομοκράτηση του λαού. Το δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές, την ολοκληρωμένη μόρφωση και τη δουλειά με δικαιώματα, που τσακίζει κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Απαιτούμε να ανοίξουν τώρα οι σχολές! Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό που τη συνοδεύει. Να δοθούν οι εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται ο Νίκος Ρωμανός. Η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε νέου», υπογράμμισε το ΜΑΣ.

Προσαγωγές φοιτητών έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης - Διαμαρτύρονταν για τον Νίκο Ρωμανό

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr