Μήνυμα Πρύτανη ΕΚΠΑ προς τους πρωτοετείς φοιτητές

Μήνυμα του Πρύτανη του ΕΚΠΑ καθηγητή Μ.-Α. Δημόπουλου προς τους πρωτοετείς φοιτητές

Πανεπιστήμιο Αθηνών: "Με ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή σε καλωσορίζω στο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της χώρας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Αποστολή του Πανεπιστημίου μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής από το 1837, παραμένει η άρτια εκπαίδευση των νέων στις επιστήμες και τις τέχνες, η ανάπτυξη της έρευνας καθώς και η καλλιέργεια ηγετικών ικανοτήτων, επικοινωνιακών δεξιοτήτων και πνεύματος εθελοντικής προσφοράς.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του ΕΚΠΑ μπορείτε να την δείτε εδώ.


Το ΕΚΠΑ επί σειρά ετών καταλαμβάνει υψηλές θέσεις στους Πίνακες Διεθνούς Κατάταξης των Πανεπιστημίων όλου του κόσμου, γνωστούς και ως «Rankings», ενώ κάθε χρόνο παρατηρείται βελτίωση της θέσης του. Οι διακρίσεις αυτές οφείλονται τόσο στο σημαντικό ερευνητικό έργο του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από διεθνή αναγνώριση και επιρροή, όσο και στην ακαδημαϊκή του φήμη, στην παράδοση διάκρισης που καλλιεργεί, στις υποδομές του και στην εξωστρέφεια των μελών του, όπως αυτή αναπτύσσεται μέσα από διεθνείς συνεργασίες και δράσεις.

Όπως γνωρίζεις, από την άνοιξη του 2020, η χώρα μας διέρχεται μια πολλή κρίσιμη και δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας SARS-Cov-2 (COVID-19). Η συνεισφορά του ΕΚΠΑ στην εθνική αυτή προσπάθεια ήταν και παραμένει διαρκής και σημαντική, ενώ το Ίδρυμά μας θα συνεχίσει με συγκεκριμένες και εξειδικευμένες δράσεις να προσφέρει  σε όλα τα επίπεδα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Όλη αυτή την περίοδο το βασικό μέλημά μας είναι να συνεχίσει το Πανεπιστήμιό μας αδιαλείπτως το έργο του ως προς την άρτια μετάδοση της γνώσης, την πρωτοποριακή έρευνα για την παραγωγή νέας γνώσης και την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας Παιδείας και Υγείας προς την Πολιτεία και την ΚοινωνίαΤα μέλη του ΕΚΠΑ κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία και με εναλλακτικές μεθόδους να ανταποκριθούν στους παραπάνω στόχους.

Οι Πρυτανικές Αρχές καθ' όλο το διάστημα εφαρμογής των ειδικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς της νόσου COVID-19, προχωρούν, σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την υγιεινή των χώρων, την ασφάλεια όλου του ανθρώπινου δυναμικού και την εξυπηρέτηση του διδακτικού και του ερευνητικού έργου με κάθε πρόσφορο μέσο.

Διαμορφώνουμε όλες τις αναγκαίες συνθήκες, έτσι ώστε οι σπουδές σου, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, να σου προσφέρουν τη δυνατότητα να εφοδιαστείς με πολύτιμες γνώσεις, ικανότητες και εμπειρίες, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και των προσδοκιών σου. Παράλληλα, όλο το διδακτικό προσωπικό καθώς και όλες οι υπηρεσίες του ΕΚΠΑ, ιδιαίτερα δε οι υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, είναι στη διάθεσή όλων των φοιτητών και φοιτητριών για να διευκολύνουν τις σπουδές τους (https://www.uoa.gr/foitites/)

Το Πανεπιστήμιό μας, κορυφαίος εκφραστής του θεσμού του Δημόσιου Πανεπιστημίου στη χώρα μας, εισέρχεται στην νέα ακαδημαϊκή χρονιά με σύνεση και μεθοδικότητα, αλλά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τις δυνατότητες παρέμβασης της Ανώτατης Εκπαίδευσης στον πολιτισμό και στην οικονομία, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποδεικνύεται ολοένα και πιο καθαρά ότι αποτελεί στέρεο υπόβαθρο για την ανάπτυξη της χώρας και τη κοινωνική προσφορά. 

Καλώς όρισες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών!"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για το ΕΚΠΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr