Ποινές ζήτά ο υπουργός Παιδείας για τους φοιτητές του ΕΚΠΑ που πέταξαν σκουπίδια στο γραφείο του Πρύτανη

«Εδώ είναι τι λέει ο νόμος. Προφανώς και υπάρχουν ποινές. Για κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από αυτή μέχρι τη διάλυση της συνεδρίασης των οργάνων. Όλες αυτές οι πράξεις είναι τυποποιημένες ποινικά. Δε λέω ότι είναι κακουργήματα, αλλά πάντως είναι πλημμελήματα. Και άλλες πράξεις, η διακίνηση ναρκωτικών που γίνεται πολλές φορές, σε τέτοιους χώρους, αυτές είναι κακουργήματα»

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ,σχολιάζοντας τη χθεσινή ενέργεια ομάδας φοιτητών να πετάξουν σκουπίδια στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τις περιπτώσεις των αδικημάτων ο καινούργιος νόμος ο 4009/2011 ορίζει ευθύτατες διαδικασίες. Και οι διαδικασίες αυτές στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις, όχι σε αυτή που συζητάμε, δεν προϋποθέτουν παρεμβάσεις του Υπουργού Παιδείας για το άσυλο ή των Πρυτάνεων, αλλά και αυτεπάγγελτη λειτουργία των Διωκτικών Αρχών.


«Γι’ αυτό το λόγο με πολύ σαφή τρόπο πριν από κάποιες εβδομάδες, στα θέματα της λειτουργίας της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της φύλαξης του χώρου, του κτιρίου, είχαμε ευθύτατα πάρει θέση υπέρ όλων των πράξεων και των ενεργειών του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, του κ. Φορτσάκη.

Ως Υπουργείο Παιδείας τον στηρίζαμε και τον στηρίζουμε σ’ αυτά. Και θα στηρίξουμε κάθε πανεπιστημιακή Αρχή, στην προσπάθειά της να επιβάλλει μια στοιχειώδη εύρυθμη λειτουργία στους χώρους των ΑΕΙ. Κυρίως στους χώρους Διοίκησης μα και σε όλους τους χώρους τους ακαδημαϊκούς. Γιατί το να κλειδώνεις έναν καθηγητή στο γραφείο του ή το να του πετάς τα σκουπίδια μέσα στο γραφείο του, είναι μορφή οξύτατου προπηλακισμού που διακόπτει την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr