Εθελοντική αιμοδοσία από το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους

Εθελοντική αιμοδοσία από το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους

Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιήσει το ΕΚΠΑ σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, από 10.30-17.30 στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα). Η πρόσκληση απευθύνεται όχι μόνο στα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΕΚΠΑ αλλά και σε όλους τους Πολίτες της Αθήνας.

Η πανδημία έχει επηρεάσει την εθελοντική αιμοδοσία και την επάρκεια του προς μετάγγιση αίματος. Η προσέλευση των αιμοδοτών είναι μικρότερη στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομειακών μονάδων από τον -δικαιολογημένο- φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος να έχουν περιοριστεί σημαντικά με επακόλουθο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης.


Το ΕΚΠΑ από την έναρξη της πανδημίας σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους του ιδρύματος, την Οδοντιατρική Σχολή και άλλους φορείς, έχει διοργανώσει εκστρατείες ενημέρωσης και τέσσερις εθελοντικές αιμοδοσίες με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας 6 Οκτωβρίου, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αιμοδοτών:

  • Αιμοδοσία σε εξωτερικό χώρο
  • Θερμομέτρηση κατά την προσέλευση
  • Παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
  • Τήρηση των αποστάσεων

Για την αποφυγή συνωστισμού, οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210-7286324.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr