Καθηγητής ΕΚΠΑ: «Αν το επιβάλει η κατάσταση, τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS»

Καθηγητής ΕΚΠΑ: «Αν το επιβάλει η κατάσταση, τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS»

Το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες με θέμα τον κορωνοϊό.

Η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Μιλώντας, χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και αυτός στο ενδεχόμενο επιστροφής των SMS.


Οπως τόνισε, η επιστημονική κοινότητα είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και η επιστροφή των SMS μπορεί να πραγματοποιηθεί, εάν κριθεί απαραίτητο. Στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τον κ. Σύψα, φαίνεται να είναι η επαναφορά του SMS στο 13033 για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) που χρειάζονται περισσότερη προστασία.

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε μία σημαντική ανησυχία. Δεν θέλω να σπείρω πανικό, όμως η ανησυχία είναι έντονη για την εξέλιξη της πανδημίας μετά την τελευταία εβδομάδα. Στο τραπέζι είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αν το επιβάλει η κατάσταση, τότε θα επιβληθεί ένας περιορισμός μετακίνησης μέσω SMS. Υπάρχουν κι άλλα μέτρα πάνω στο τραπέζι, που θα εξεταστούν ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας», τόνισε ο κ. Σύψας.

Ενημέρωση από το ΕΚΠΑ: Η μόλυνση από τον κορωνοϊό παρέχει τελικά ανοσία;

ΑΠΘ: Αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊου τον Αύγουστο -Τι προβλέπουν οι ειδικοί (ΜΕΛΕΤΗ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr