Κινεζική δωρεά στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Κινεζική δωρεά στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Β. Κικίλια

Νέος ειδικός εργαστηριακός εξοπλισμός που βοηθά στον ταχύ και αυτοματοποιημένο έλεγχο των δειγμάτων για την ανίχνευσητου υιού SARS-CoV-2 δωρήθηκε σήμερα στο ΕργαστήριοΜικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το κινέζικο Ίδρυμα Mammoth και το Εργαστήριο Huo Yan.

Τη σύμβαση της δωρεάς υπέγραψαν εκ μέρους του ΕΚΠΑ ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος και εκ μέρους του Mammoth Foundation ο Γενικός Γραμματέας του Dr. Zhu Yanmei, Executive Director του BGI Group.


Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας, η Α.Ε. η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zhang Qiyue, ο Α’ Γραμματέας της Πρεσβείας της Κίνας για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Dr. Zhao Xiangdong, ο κ. Γρ. Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, ο καθηγητής κ. Αθ. Τσακρής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής και Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής κ. Σωτ. Τσιόδρας, επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη νόσο COVID-19, ο κ. Μ. Θεμιστοκλέους, Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Εκ μέρους του Ιδρύματος Mammoth / BGI συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εξ αποστάσεως από τα κεντρικά γραφεία της BGI στη Shenzhen ο Dr. Wang Jian, Συνιδρυτής και Πρόεδρος του BGI Group, και ο κ. Wang Shi, Συνιδρυτής του BGI Group, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ιδρύματος Mammoth.

Πριν από την υπογραφή της δωρεάς ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της δωρεάς και στις προσπάθειες της χώρας μας για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Η στήριξη του ΕΚΠΑ σε αυτή την εθνική προσπάθεια είναι διαρκής, με στοχευμένες δράσεις για την αναχαίτιση της πανδημίας COVID-19 σε όλα τα επίπεδα.

Η Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zhang Qiyue αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία των δύο χωρών και ειδικότερα σε θέματα υγείας, μετά την εκδήλωση της πανδημίας, ενώ τόνισε τις συνέργειες που ήδη υφίστανται σε εκπαιδευτικά θέματα, οι οποίες χρόνο με τον χρόνο ενισχύονται και εμβαθύνονται.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Β. Κικίλιας αναφέρθηκε στις προσπάθειες των δύο χωρών και των λαών τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επεσήμανε την ανάγκη συνέχισης εφαρμογής των μέτρων δημοσίας υγείας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πολύτιμη στήριξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας προς την Ελλάδα σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr