Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Αθηνών: Συνεχής ενημέρωση για τη βοήθεια φοιτητών και διδασκόντων

Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Αθηνών: Συνεχής ενημέρωση για τη βοήθεια φοιτητών και διδασκόντων

Συνεχής ενημέρωση σχετικά με ψηφιακές πηγές και υπηρεσίες θα παρέχει η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Πιο αναλυτικά η Βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Αθηνών είναι παρούσα και στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας, συμμετέχοντας στις δράσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ. Ξεκινώντας από τις 4/4, η βιβλιοθήκη θα δημοσιεύει ανά τακτά διαστήματα ενημερωτικά σημειώματα/δελτία για εξ αποστάσεως διαθέσιμες πηγές και υπηρεσίες, συμβουλές, οδηγίες κλπ.


Μπορείτε, επίσης, να επισκέπτεστε την ενότητα Μαθαίνω πώς, για να γνωρίσετε τις ψηφιακές πηγές και τα βιβλιογραφικά εργαλεία που διαθέτει η Βιβλιοθήκη.

Συμβουλές, οδηγίες, βίντεο και σύντομες παρουσιάσεις θα αναρτώνται τακτικά στην συγκεκριμένη ενότητα, για να βοηθήσουν τους φοιτητές και τους διδάσκοντες του ιδρύματος να γνωρίσουν τις ψηφιακές πηγές και τα βιβλιογραφικά εργαλεία και να εξοικειωθούν με τις ποικίλες υπηρεσίες που διαθέτει η Βιβλιοθήκη.

Στην ενότητα αυτή περιλαμβάνονται οδηγοί (κείμενα και άλλο βοηθητικό υλικό με οδηγίες, συμβουλές και επεξηγήσεις), με σκοπό να διευκολύνουν την αναζήτηση, τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την ενδεδειγμένη χρήση των πληροφοριών. Αποτελεί τη Γνωσιακή Βάση του ιστοτόπου της ΒΚΠ, που στόχο έχει να βοηθήσει τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και όλους τους επισκέπτες της να χρησιμοποιούν σωστά τη Βιβλιοθήκη για την έρευνά τους, αξιοποιώντας τις κάθε είδους υπηρεσίες που προσφέρει, ψηφιακές και παραδοσιακές. Περιλαμβάνονται Συχνές Ερωτήσεις και Γλωσσάρι, συνοπτικά κείμενα και υλικό σε άλλες μορφές, δίνονται όμως και σύνδεσμοι προς αναλυτικότερες πληροφορίες και άλλες πηγές του διαδικτύου.

Περισσότερα στον ακόλουθο σύνδεσμο lib.uoa.gr/nc/mathaino-pos.html.

Μένουμε σπίτι και θυμόμαστε ότι η Βιβλιοθήκη είναι πάντα στη διάθεση του κοινού, στα τηλέφωνα 2107277605, 7828, 7687 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr