Καθηγητής Φυσικής ΕΚΠΑ: Οριακά σώθηκε το εξάμηνο και δύο μέρες μετά αποφασίστηκε κατάληψη;

Καθηγητής Φυσικής ΕΚΠΑ: Οριακά σώθηκε το εξάμηνο και δύο μέρες μετά αποφασίστηκε κατάληψη;

Η Συνέλευση του Τμήματος Φυσικής, με στόχο να σωθεί το εξάμηνο από τις συνεχείς καταλήψεις του προηγούμενου διαστήματος, στη συνεδρίαση της 13ης Ιανουαρίου 2020, αποφάσισε την παράταση του χειμερινού εξαμήνου για δύο (2) εβδομάδες και την έναρξη της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 στις 03/02/2020. 

Μετά την απόφαση των φοιτητών στις 15/01 να προχωρήσουν σε νέα κατάληψη του Τμήματος την επόμενη μέρα, στις 16/01 εκδόθηκε νέα ανακοίνωση για την πραγματοποίηση 2ης έκτακτης συνέλευσης του Τμήματος την Δευτέρα 20/01. Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι το θέμα: 


  • "Σχετικά με την πρόσφατη Απόφαση του Τμήματος για τις αναπληρώσεις μαθημάτων χειμερινού εξαμήνου, Ακαδ. Έτους 2019-2020."

"Καλείσθε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 09:00 (ώρα Ελλάδος) στην Δεύτερη (2η) Έκτακτη Συνέλευση του Τμήματος Φυσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων (απέναντι από τη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικής), στο δεύτερο όροφο των κτηρίων Φυσικής στην Πανεπιστημιούπολη" αναφέρει η ανακοίνωση του Προέδρου του Τμήματος.

Καθηγητής προς φοιτητές

"Έμαθα για την αυριανή κατάληψη και πραγματικά δυσκολεύτηκα να το πιστέψω. Στην τελευταία συνέλευση τμήματος συζητήθηκε και με τους φοιτητές το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση για να καλυφθεί η ύλη σε όλα τα μαθήματα και να γίνουν οι εξετάσεις του εξαμήνου. Πάρθηκε μια απόφαση μετά από έντονο προβληματισμό όλων των καθηγητών που ψήφισαν, οι οποίοι είχαν δύο δύσκολες και δυσάρεστες επιλογές, είτε να χαθεί η εξεταστική (το οποίο έχει προφανές κόστος σε όλους τους φοιτητές) ή να γίνουν αναπληρώσεις ώστε να καλυφθεί οριακά η ύλη σε συγκεκριμένο χρόνο (το οποίο επίσης έχει κόστος στους φοιτητές -ίσως όχι τόσο φανερό σε πολλούς από εσάς, αλλά ίσως είναι τελικά ακόμα χειρότερο, γιατί με απανωτά δίωρα δεν μπορεί να αφομοιωθεί η ύλη και θα μείνουν ουσιαστικά κενά).

Η απόφαση ήταν οριακή, όπως οριακό είναι και το να καλυφθεί η ύλη στον χρόνο που ανακοινώθηκε, με συνεννοήσεις επί συνεννοήσεων για τις αναπληρώσεις. Και δύο μέρες μετά αποφασίζεται κατάληψη; Με λυπεί να βλέπω φοιτητές να σκέφτονται και να αποφασίζουν με φανατισμό και αντιπαλότητα στους καθηγητές (μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς μια τέτοια απόφαση αυτή τη στιγμή), χωρίς να κατανοούν και την ευθύνη που έχουν απέναντι στους συναδέλφους τους. όπως έχω πει σε πολλούς από εσάς, η πάγια Θέση μου είναι ότι είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε γνώση και εμπειρία, πρέπει να το εκμεταλλεύεστε όσο μπορείτε περισσότερο αυτό, θα είναι τα πιο σημαντικά σας εφόδια για τις μελλοντικές "μάχες" απέναντι σε "εχθρούς" που πάντως δεν είναι οι καθηγητές. Με την στάση σας και τις ενέργειές σας πρέπει να βοηθάτε να γίνεται καλύτερο το τμήμα, το οποίο πρέπει να το βλέπετε ενιαίο και όχι χωρισμένο σε στρατόπεδα". 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr