Το Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών της Νομικής Αθηνών καταγγέλλει το λοκαουτ μέσω ψηφίσματος

Το Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών της Νομικής Αθηνών καταγγέλλει το λοκαουτ μέσω ψηφίσματος

Φοιτητικοί Σύλλογοι - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ με ψήφισμα του καταγγέλλει " το λοκαουτ που για άλλη μια φορά επιβλήθηκε από τη Διοίκηση της Σχολής για την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6/12".

Αναλυτικά το ψήφισμα καταγγελίας του λοκαουτ από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου:


«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο λοκαουτ που για άλλη μια φορά επιβλήθηκε από τη Διοίκηση της Σχολής για την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6/12, εν προκειμένω ενόψει της 6ης Δεκέμβρη, ημέρα επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από το αστικό κράτος. Η Διοίκηση φαίνεται ότι εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας η πολιτική όχι μόνο τσακίζει τις σπουδές και το μέλλον μας, αλλά για να την υλοποιήσει εφαρμόζει ταυτόχρονα το δόγμα “Νόμος και τάξη” στην κοινωνία.

Το λοκαουτ είναι συνήθης πρακτική όλων των κυβερνήσεων, και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διακυβέρνηση του οποίου η νομική αλλά και άλλες σχολές του κέντρου έκλειναν προκειμένου οι φοιτητικοί σύλλογοι να μην μπορούν να συνεδριάσουν και να μην λειτουργούν τα πανεπιστήμια ως σημείο συνάντησης των φοιτητών και των εργαζόμενων ως κέντρα οργάνωσης του αγώνα. Θέλουν τους Συλλόγους μας νεκρούς για να περνάνε αναίμακτα τις αναδιαρθρώσεις όλων των κυβερνήσεων, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του Ο.Ο.Σ.Α, που διαλύουν περαιτέρω τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και την προοπτική της δουλειάς με δικαιώματα.

Ειδικά σε μία περίοδο που το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται σε αναβρασμό πανελλαδικά με δεκάδες συνελεύσεις και καταλήψεις από την αρχή της χρονιάς ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και νομοσχέδιο το Κεραμέως για την Παιδεία και που ταυτόχρονα η κρατική καταστολή εντείνεται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και συλλήψεις δεκάδων ανθρώπων, η απόφαση αυτή της διοίκησης είναι κατάπτυστη. 

Το άσυλο των κοινωνικοπολιτικών αγώνων είναι κατάκτηση του λαού και της νεολαίας και το υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους. Απέναντι στην προσπάθεια καταστολής του Φοιτητικού Κινήματος, απονέκρωσης των σχολών και τα αυταρχικά λοκαουτ, για εμάς οι μόνοι/ες αρμόδιοι/ες να αποφασίζουν για το αν οι σχολές Θα είναι κλειστές οι ανοιχτές είναι οι φοιτητές/τριες, οι εργαζόμενοι/ες του και τα ανεξάρτητα από κράτος και κυβερνήσεις όργανά τους. 

Καταγγέλουμε την προκλητική απόφαση για λοκαουτ. Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό!»

Τοποθέτηση ΠΑΣΠ Νομικής Αθηνών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr