Παρουσιάζεται το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Παρουσιάζεται το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Κωστής Παλαμάς" του Ε.Κ.Π.Α. παρουσιάζεται αυτή την ώρα το πρώτο Ξενόγλωσσο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για πολίτες εκτός ΕΕ, με τίτλο:

«ΒΑ Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece».


Το Πρόγραμμα αφορά στην Αρχαιολογία, στην Ιστορία και στη Λογοτεχνία της Αρχαίας Ελλάδας, αποβλέπει δε στην αξιοποίηση της παγκόσμιας ακτινοβολίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού ως θεμέλιου λίθου του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και του σχετικού διεθνούς ενδιαφέροντος για τις ελληνικές σπουδές.

Το πρόγραμμα εστιάζει στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα και την ιστορία του τόπου μας και στόχος του είναι η προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό. Ο τίτλος του νέου προπτυχιακού προγράμματος είναι «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece», η διάρκεια του θα  είναι τετραετής και θα παρέχει 248 πιστωτικές μονάδες για το σύνολο των οκτώ εξαμήνων.

Για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, θα γίνουν δεκτοί έως 100 φοιτητές και τα δίδακτρα θα είναι 6.000 ευρώ ετησίως. Τα μαθήματα θα είναι 32 στον αριθμό, συμπεριλαμβανομένων και δύο σεμιναρίων - από ένα στα δύο τελευταία εξάμηνα- και θα γίνονται στην Αθήνα, στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Παράλληλα, θα οργανώνονται εκπαιδευτικές εκδρομές για τους φοιτητές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως η Δήλος, οι Δελφοί, η Ολυμπία, κ.α. Στο πρόγραμμα αυτό, θα διδάσκουν καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής και από άλλα ΑΕΙ.

Τα απαραίτητα κριτήρια για τους φοιτητές είναι να προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε., η άριστη γνώση αγγλικών,  απολυτήριο λυκείου ισότιμου του ελληνικού και να διαθέτουν επιστημονικές δημοσιεύσεις στο εξωτερικό. Στους φοιτητές του προγράμματος παρέχονται όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των φοιτητών των προπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΚΠΑ.

Το ΕΚΠΑ εξετάζει την οργάνωση δύο ακόμη αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων στα οικονομικά αλλά και την ορθοδοξία. Μάλιστα το δεύτερο, είναι σχεδόν σε τελική φάση από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Εικόνες από την παρουσίαση

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr