Η ακαθαρσία οργιάζει κατ' επανάληψη στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών [Φωτογραφίες]

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται η υγεία των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κατ' επανάληψη. Οι παρακάτω φωτογραφίες αναδεικνύουν και πάλι τις τριτοκοσμικές συνθήκες από σκουπίδια σε διάφορους χώρους του Ιδρύματος.

Την προηγούμενη βδομάδα το θέμα της καθαριότητας στους χώρους της Σχολής είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μετά από παρέμβαση του αντιδημάρχου καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, στις 19-20 Οκτωβρίου απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις της Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη συνολικά 5,5 τόνοι σκουπίδια από την υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.

Ο αναπληρωτής πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημιου Αθηνών, Αντώνης Καλοκαιρινός αναγνώρισε την προηγούμενη βδομάδα στο mega, ότι το πρόβλημα στην καθαριότητα είναι τεράστιο. Τόνισε ότι τα χρήματα υπάρχουν, αλλά οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της διακήρυξης και της ανάθεσης στο νέο εργολάβο είναι χρονοβόρες, ενώ δεσμεύτηκε ότι τέλος Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα συνεργεία καθαριότητας. Παραδεχόμενος όμως το γεγονός ότι το πρόβλημα στη Φιλοσοφική είναι μεγάλο, σημείωσε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι καθαρίζονται ακόμα και σήμερα μέρα παρά μέρα.


Οι παρακάτω εικόνες για την ''καθαριότητα'' που αναφέρει ο αναπληρωτής πρύτανης του Ιδρύματος.


Πηγή: foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr