ΕΚΠΑ: Δεν στερήθηκαν το πάσο τους χιλιάδες φοιτητές, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό

ΕΚΠΑ: Δεν στερήθηκαν το πάσο τους χιλιάδες φοιτητές, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών υποστηρίζει ότι ουδέποτε εκδόθηκαν εσωτερικές εγκύκλιοι για τη διανομή φοιτητικού εισιτηρίου και αναφέρεται σε ένα μεμονωμένο περιστατικό που επιλύθηκε.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχετικά με το πάσο χιλιάδων φοιτητών απάντησε το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Ειδικότερα, το ΕΚΠΑ επισημαίνει ότι το δημοσίευμα με τίτλο «Απίστευτη γκάφα του ΕΚΠΑ στέρησε το πάσο χιλιάδων φοιτητών», κάνει αναφορά «εσωτερικές εγκυκλίους» του ΕΚΠΑ για τους όρους και τις προϋποθέσεις διανομής φοιτητικού εισιτηρίου. Ουδέποτε οι υπηρεσίες του Ιδρύματος εξέδωσαν «εσωτερικές εγκυκλίους» για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και Φοιτητικού Εισιτηρίου είναι η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στην εν λόγω ιστοσελίδα τους περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις απόκτησης φοιτητικού εισιτηρίου και εκεί υπήρξε η δυσαρμονία (μεταξύ της Υ.Α. Αριθμ. Φ.5/ 114196/Β3, ΦΕΚ 2234/2011 και των όρων και προϋποθέσεων της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας), που επισημάνθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΚΠΑ, μετά το σχετικό αίτημα φοιτήτριας του Ιδρύματος.

Και συνεχίζει: «Το εν λόγω ζήτημα, παρότι ήταν μεμονωμένο και προέκυψε για πρώτη φορά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σύννομα και στο πλαίσιο της καλής πρακτικής του Ιδρύματος έναντι των φοιτητών του, απεστάλη ταχύτατα ως ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία του Ιδρύματος για έκδοση σχετικής γνωμοδότησης και επίλυσής του σε συνεργασία και με την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το συγκεκριμένο ζήτημα ήδη επιλύθηκε, σύμφωνα με το Νόμο»

«Επομένως το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν περιγράφει ούτε κατ΄ ελάχιστον τα πραγματικά δεδομένα, όπως ισχύουν, και βεβαίως ουδέποτε στερήθηκαν το πάσο χιλιάδες φοιτητές», καταλήγει το Πανεπιστήμιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr