Εξηγήσεις για την πρόσληψη σεκιούριτι δίνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κάνει λόγο για οξύτατο πρόβλημα φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων και τονίζει ότι στις περιπτώσεις που παραβιάζεται η νομιμότητα θα επεμβαίνουν τα αρμόδια όργανα Την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε σχέση με τη φύλαξη και την καθαριότητα περιγράφει η διοίκηση του Πανεπιστημίου, ύστερα από τη σημερινή ένταση που δημιουργήθηκε στα Προπύλαια, με την παρουσία ανδρών των ΜΑΤ που εμπόδισαν την είσοδο στο κτίριο ομάδας φοιτητών που ήθελαν να προχωρήσουν σε κατάληψη αντιδρώντας στην πρόσληψη ιδιωτικής εταιρίας για τη φύλαξη του κτιρίου.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση «Οι Πρυτανικές Αρχές από την ανάληψη των καθηκόντων τους επεσήμαναν σε όλους τους αρμόδιους φορείς το οξύτατο πρόβλημα της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων. Σημειώνουμε ότι η φύλαξη του Ε.Κ.Π.Α. πραγματοποιείτο από μόνιμο ή με σχέση Ι.Δ.Α.Χ. προσωπικό φύλαξης, καθώς και -μέσω ανοικτού διαγωνισμού- από προσωπικό εταιρειών φύλαξης. Η Πολιτεία, όμως, ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα όλο το μόνιμο ή με σχέση Ι.Δ.Α.Χ. προσωπικό φύλαξης, παράλληλα μείωσε την επιχορήγηση προς το Ε.Κ.Π.Α., τη στιγμή που θα έπρεπε να καλύψουμε τα κενά φύλαξης -λόγω της διαθεσιμότητας- μέσω νέου διαγωνισμού, με τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες».

Και τονίζεται: Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι οι Πρυτανικές Αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί πάνω σε διάφορα επιμέρους ζητήματα ασφάλειας και επεξεργάζονται τον καταλληλότερο τρόπο σύντομης αντιμετώπισής τους, ούτως ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη ασφάλεια σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος. Είναι αυτονόητη η ανάγκη στις περιπτώσεις που παραβιάζεται η νομιμότητα να επέμβουν τα αρμόδια από το νόμο όργανα.»


Σύμφωνα με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου «καθ’ όλο τον μήνα Σεπτέμβριο συνεχίσθηκαν οι επαφές και οι ενέργειες της Διοίκησης του Πανεπιστημίου για την υπέρβαση των νομοθετικών και διοικητικών εμποδίων ως προς το θέμα της καθαριότητας των πανεπιστημιακών χώρων. Ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου υπάρχουν πλέον μερικά πρώτα αποτελέσματα (λειτουργούν πλέον συνεργεία καθαριότητας) και αναμένεται η πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος».

Διαβάστε Επίσης: Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Εμπόδισαν τους φοιτητές να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr