Ψήφισμα του Δ.Σ. του Φ.Σ. Νομικής Αθηνών για το ζήτημα του ορίου δήλωσης μαθημάτων

Ψήφισμα του Δ.Σ. του Φ.Σ. Νομικής Αθηνών για το ζήτημα του ορίου δήλωσης μαθημάτων

Νομική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ): Μετά από νέα απόφαση του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Σχολής Αθηνών, θα διεξαχθεί νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμήτορα την Τρίτη 27/11 στις 14:30, για να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα του ορίου δήλωσης μαθημάτων.

Το Ψήφισμα του ΔΣ του ΦΣ Νομικής


«Τον τελευταίο καιρό έχει ανοιχτεί πάλι το ζήτημα του ορίου δήλωσης μαθημάτων, με τη διοίκηση να επαναφέρει τη ρύθμιση για μείωσή τους. 

Συγκεκριμένα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν δυνατόν για τους φοιτητές που διένυαν το 8ο εξάμηνο των σπουδών τους να δηλώσουν 14 μαθήματα για την εξεταστική, τόσο χειμερινού άσο και εαρινού εξαμήνου, καθώς θεωρούνταν "επί πτυχίω", φέτος κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον δυνατό με βάση ανακοίνωση της Γραμματείας.

Σύμφωνα με αυτήν, το όριο δήλωσης μαθημάτων γίνεται από 8 σε 14 μαθήματα από το 9ο εξάμηνο και μετά, όπου και θεωρούνται οι φοιτητές "επί πτυχίω". Ο Σύλλογος έχει κινητοποιηθεί από την αρχή της χρονιάς, ενώ σε προηγούμενη κινητοποίησή μας στην Κοσμήτορα δεν λάβαμε κάποια δέσμευση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι το όριο δήλωσης σε 14 μαθήματα θα ισχύει για τους φοιτητές 8ου εξαμήνου.

Ακόμα, τονίστηκε εκ μέρους της πως τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει εξαίρεση λόγω ιδιαίτερων συνθηκών. Ωστόσο, δεδομένης της εντατικοποίησης του ρυθμού σπουδών που απαιτεί οι φοιτητές να τελειώνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τις προπτυχιακές σπουδές, έτσι ώστε να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακές ή να βρουν δουλειά, με πολλούς από μας να δουλεύουν ταυτόχρονα ή να μην μπορούν να πληρώνουν νοίκια, θεωρούμε απαράδεκτο αυτόν τον περιορισμό που εμποδίζει τους φοιτητές του 8ου εξαμήνου να πάρουν πτυχίο εγκαίρως και τους καθυστερεί έως και μισό χρόνο, προσθέτοντάς τους νέα οικονομικά βάρη.

Εμείς δηλώνουμε πως δε θα πάμε πίσω από το αίτημά μας αυτό και πως θα διασφαλίσουμε να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς.»

Ψήφισμα του ΔΣ του ΦΣ Νομικής Αθηνών για το ζήτημα του ορίου δήλωσης μαθημάτων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr