Η βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Αθηνών με ωράριο δημοσίου εν μέσω εξεταστικής - Τι καταγγέλουν οι φοιτητές

Η βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Αθηνών με ωράριο δημοσίου εν μέσω εξεταστικής - Τι καταγγέλουν οι φοιτητές

«Οι βιβλιοθήκες φεύγουν, η εξεταστική (ξε)μένει: Σήμερα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Κοσμητεία της σχολής μετά από σχετική πρότασή μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου, με αίτημα την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σπουδαστηρίων της σχολής για την περίοδο της εξεταστικής, εφόσον το στενό ωράριο 12:00-14:00 είναι απαγορευτικό για πολλές/ους από εμάς. 

Η Κοσμήτορας, κα. Καραμαλέγκου:


  • όχι μόνο αρνήθηκε να ικανοποιήσει αυτό το αυτονόητο αίτημα, παραπέμποντάς μας στις προτεραιότητες της σύμβασης με την εργολαβία,
  • αλλά μας ανακοίνωσε και ότι τα αναγνωστήρια πρόκειται να κλείσουν εντελώς τη Δευτέρα 17/9 εν μέσω εξεταστικής για να ξανανοίξουν το νωρίτερο το Γενάρη.
  • Αφότου τονίστηκε από μεριάς φοιτητών/ριων ότι αυτό είναι αδιανόητο και καθιστά αδύνατη την προετοιμασία για την εξέταση μαθημάτων, η Κοσμήτορας περιορίστηκε στο να επιφυλαχθεί για επέκταση μόνο 3-4 ημερών και όχι μέχρι τις 28/9 που τελειώνει η εξεταστική περίοδος.

Προφανώς, οτιδήποτε λιγότερο από τη λειτουργία μέχρι το τέλος της εξεταστικής δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Η μετακόμιση των βιβλιοθηκών πρέπει να γίνει με τρόπο που να μην δημιουργεί αδιέξοδα για τους φοιτητές/ριες και αυτό θα πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα της κοσμητείας». 

Συνεργασία Ανεξαρτήτων Φιλοσοφικής (ΣΑΦ)

Φοιτητής ΕΚΠΑ: Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου η οποία κλείνει από τις πέντε δεν είναι βιβλιοθήκη

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr