Οι Φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία

Οι Φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών για την παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες φοιτητές της Νομικής του ΕΚΠΑ στην Κοσμητεία της Σχολής. Οι φοιτητές δηλώνουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τους λόγους που τους οδήγησαν να προβούν σε διαμαρτυρίας, συγκεκριμένα αναφέρουν: 

Ως ΦΣ Νομικής πραγματοποιήσαμε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της Κοσμήτορα Χριστακάκου. Αφού τέθηκαν πολλά ζητήματα (ενδεικτική μοριοδότηση θεμάτων, ενδεικτικές απαντήσεις, ατομική επίδειξη γραπτών, έγκαιρη δημοσίευση αποτελεσμάτων, κοψίματα στο συλλογικό εργατικό, επαναπροσδιορισμός βαθμολογίας σε περίπτωση μεγάλων ποσοστών αποτυχίας, οριοθέτηση της ύλης, θέσπιση διαφορετικής μέρας εξέτασης για τους εργαζόμενους φοιτητές κλπ).


Έντονα επίσης ζητήσαμε να σταματήσει η περαιτέρω μετακύλιση του κόστους σπουδών στις πλάτες των φοιτητών/τριών (πχ να δικαιούμαστε τους δεύτερους τόμους και τα αναγκαία συγγράμματα στα μαθήματα).

Η Κοσμήτορας, ήταν διαλλακτική, αφού μας έλεγε ότι αυτά που της ζητάμε είναι αυτονόητα και λογικά. Ωστόσο, όλοι και όλες ξέρουμε ότι για να πετύχουμε νίκες χρειάζεται η συνεχής μας παρουσία και πίεση, ώστε να επιβάλουμε τις ανάγκες μας.

Απαιτείται και η συλλογική μας συμμετοχή στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση Τμήματος των καθηγητών, για να πιέσουμε και τους τομείς να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία που αφορούν το ΕΚΠΑ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr